3 rețete simple și delicioase pentru atunci când ești în pană de idei

Autor: Revista Caminul

Ți-ar plăcea să pregătești meniul unei zile, fără să te mai gândești la idei de preparate, ci să le primești de-a gata?

Gospodinele se confruntă uneori cu această provocare de a nu mai ști ce să gătească în anumite zile, și e firesc. Într-un an sunt 365 de zile pe an, deci ar trebui să ai tot atâtea idei, dacă îți place varietatea culinară.

Poți încerca să prepari câte o rețetă pentru fiecare zi din an. Avem un exemplu perfect în filmul ‘’Julie & Julia’’, în care Meryl Streep interpretează rolul Juliei Child, celebra scriitoare a Mastering the Art of French Cooking. Aici, protagonista, frustrată de situația ei profesională, pune la bătaie un plan de acțiune. Timp de 365 de zile prepară toate cele 524 de rețete din renumita carte, iar asta îi aduce celebritatea. 

Dar să revenim la subiectul nostru. 

În continuare te invit să-ți iei un caiețel și să notezi sau să salvezi în telefon aceste 3 rețete pentru o zi întreagă. Un smoothie, spaghete milaneze cu paste de mei și clătite fără gluten din doar 3 ingrediente. 

3 rețete pentru a fi preparate într-o zi

Așadar iată 3 rețete ușoare, simple și sănătoase: 

Rețeta 1. Smoothie cu banană, kiwi și cocos

Ai nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara un smoothie răcoritor, tocmai bun de a fi gustat într-o zi de vară. 

Așadar, iată ingredientele:

  • 1 măr, 1 kiwi și 1 banană
  • 100 g de spanac
  • Puțină rădăcină de ghimbir
  • 250 ml de băutură de orez cu nucă de cocos
  • Câteva cuburi de gheață

Cum prepari? 

Adaugi ingredientele în blender și le mixezi la viteză medie, până când băutura devine cremoasă. Ulterior, adaugi cuburi de gheață după preferințe și te delectezi cu gustul. 

Rețeta 2. Spaghete milaneze cu paste de mei

Iata o rețetă simplă și rapidă de paste fără gluten: spaghete milaneze, ușor de preparat, gata în câteva minute.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 1 pliculeț de bază de sos milanez fără gluten Mester (îl găsești la preț foarte bun pe www.veveritaverde.ro, de unde poți testa și alte produse fără gluten. 
  • 100 g șuncă feliată
  • 100 g ciuperci
  • 1-2 lingurițe de ulei
  • 3 dl apa
  • Paste fara gluten din mei
  • Puțin cașcaval

Cum prepari?

Se taie șunca în cubulețe și se prăjesc în ulei, alături de ciuperci. Se adaugă apa, baza de sos și se fierbe aproximativ 7 minute. 

Între timp se fierb și pastele în apă cu o lingură de ulei. După fierbere se amestecă împreună cu sosul și se servesc cu cașcaval ras, după gust. 

Rețeta 3. Clătite fără gluten din 3 ingrediente

Clătitele sunt întotdeauna un dulce minunat pentru o zi de weekend sau pentru zilele în care pur și simplu simți nevoia lor. 

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 120 gr făină
  • 450 ml lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare

Cum le prepari?

Amesteci toate ingredientele, și începi să prepari clătitele una câte una până când capătă o nuanță aurie. Poți înlocui laptele cu apă minerală carbogazoasă, pentru un rezultat pufos. 

Cu ce să le servești? Cu gem, dulceață, ciocolată sau cu diferite tipuri de brânză sau amestecuri din brânză și alte ingrediente.

Așadar, ce rețetă îți place din cele 3? Surprinde-ți familia sau prietenii cu acestea și bucurați-vă de momente plăcute. 

Dacă nu suferi de afecțiuni care să-ți interzică produsele cu gluten, poți înlocui pastele fără gluten cu paste clasice. 

Recomandarea este să nu introduci în alimentație produse fără gluten, decât la indicația medicului. 

Articole relevante