Camere foto-video pentru bugete mai mici

Autor: Revista Caminul

Camere foto-video pentru bugete mai mici

Fotografii profesionisti se vor uita la camerele de inalta performanta cu suport complet pentru sistem, dar vloggerii de zi cu zi, creatorii de continut si influencerii vor fi incantati sa-si stabileasca obiectivele (si bugetele) putin mai mici. Iata doua aparate foto ieftine care au un apel bun pe aceasta piata dedicata iubitorilor de fotografie si videoclipuri realizate profesionist, la care poti apela si cand esti in pana de idei de cadouri.

Sony A6400

La suprafata, Sony A6400 este doar o alta varianta a camerelor foto A6000 de la Sony care a aparut pentru prima data in 2014, dar cu cel mai recent sistem AF de inalta tehnologie al companiei si un ecran flip-over pentru selfie-uri. Dar, desi aceste functii ar putea lasa fara cuvinte fotografii obisnuiti, sunt vesti excelente si pentru videografi – in special vloggeri -, motiv pentru care aceasta camera poate fi inclusa pe orice lista de aparate foto care sa merite achizitia. Ecranele flip-over erau considerate un gimmick pentru fanii selfie, dar acestea sunt cu adevarat utile pentru vloggerii care trebuie sa filmeze o anume piesa cu aparatul foto. Acelasi lucru este valabil si pentru cele mai noi functii de urmarire AF si ochi AF de la Sony, deoarece atunci cand esti in fata camerei si nu in spatele acesteia, trebuie sa fii sigur ca exista ceva care  te va mentine concentrat. A6400 nu este cel mai ieftin aparat de redresare 4K, dar este foarte eficient si usor de folosit pentru fotografii si videoclipuri profesioniste.

Olympus PEN E-PL9

Designul retro elegant intalneste posibilitatea de a face fotografii eficiente si capturi video de inalta calitate. Aceasta nu este tocmai cea mai recenta camera „la moda” a lui Olympus, deoarece compania a lansat si un Olympus PEN E-PL10 model actualizat. Cu toate acestea, are unele modificari operationale si ergonomice, dar este in mod efectiv aceeasi camera, iar in timp ce E-PL9 ramane varianta disponibila publicului mai larg, si acest model merita atentia si recunoasterea pentru performantele sale. Aceasta camera este dotata cu un ecran selfie / vlogging de 180 de grade, video 4K, control facil la atingere si stabilizare in corp, desi se poate simti o usoara dezamagire asupra faptului ca Olympus ramane cu senzorul sau vechi de 16,1 megapixeli in loc sa treaca la cele mai recente 20.4. Senzor MP. Totusi, acest lucru inseamna inca mult pentru multi fotografi, in special pe piata modei / stilului / bloggingului, care urmareste Olympus si nu are niciun impact asupra calitatii video 4K. Olympus E-PL9 are o calitate excelenta a constructiei, in ciuda designului compact si usor pe care il are. Constructia diminutiva este ideala pentru fotografiile de calatorie, mai ales atunci cand corpul este asociat cu lentila EZ „14-42mm” care este remarcabil de mica. Mai mult decat atat, aceasta camera are o frumusete deosebita prin sine, venind ca o declaratie de stil, ci nu doar ca un dispozitiv tehnologic plictisitor. In plus, este una dintre cele mai usoare si mai bune camere 4K pentru vloggerii incepatori, iar din acest punct de vedere nimeni nu ii poate reprosa ca nu ar face treaba pentru care a fost conceputa.

Articole relevante