Clasicul, o propunere irezistinbila

Autor: Revista Caminul

Pentru amenajarea acestui apartament, designerul Aurelia Filip a facut apel la multiplele valente estetice ale stilului clasic. Interiorul spectaculos, rafinat, cu mobilier executat manual in Italia – patria marilor maestri ebenisti -, este destinat unei tinere pasionate de arta si calatorii.

Inspirat din luxul regal al marilor hoteluri de top ale lumii, designul acestei locuinte este sustinut de o serie de elemente cu mare impact vizual. Texturi bogate, catifea si matase, cristaluri ametitoare sau broderii manuale insotesc liniile fine ale mobilierului realizat manual.

Apartamentul cu suprafata de 100 de metri patrati are doua dormitoare, doua dressinguri, un living cu bucatarie deschisa si doua bai. Spatiile de depozitare ample au fost realizate pe comanda si urmaresc liniile pieselor de mobilier independente, tocmai pentru a da senzatia de fluidizare si lejeritate.

Personalitatea proprietarei se regaseste in paleta cromatica blanda, plina de prospetime, cu accente sic de roz pudra, in glam-ul absolut al accentelor metalizate si in detaliile ce marcheaza fiecare element de decor.

Intr-un tandem de unitate stilistica, atat mobilierul sculptat manual, cu accente de foita de aur si patina crem, cat si draperiile grele, cu pasmanterie, au fost achizitionate de la Galeriile Noblesse.

Pentru a pune in valoare atmosfera clasica, eleganta a intregii amenajari, s-a optat pentru parchet cu model Versailles, din lemn natur. De asemenea, peretii au fost ,,imbracati” in zugraveli cu efect antichizat, sidef, ce reflecta stralucirea coplesitoare a corpurilor de iluminat. Designerul a ales voit corpurile de iluminat usor supradimensionate, aurii, cu cristale pretioase, pentru a amplifica senzatia de spectacol. De altfel, peste tot, auriul e cel care leaga si imbogateste atmosfera.

Bucataria deschide o provocare de design, facand trecerea catre o dinamica moderna, actuala. Hota a fost suprainaltata cu piese de mobilier ce o flancheaza pe laterale. Fiind un spatiu deschis, participa vizual la intreaga atmosfera clasica, fara a face nota discordanta.

Dormitoarele, spatii de relaxare si odihna, ce au podelele acoperite cu mocheta moale, care atenueaza efectul oricarui zgomot, reiau sugestia intregului, de lux covarsitor. ,,Consider ca piesele de rezistenta sunt dormitoarele, pentru ca sunt confortabile si simple, dar in acelasi timp luxoase si pline de elemente, pe care le poti descoperi si redescoperi fara sa te plictisesti niciodata.”Aurelia Filip

Baile, un veritabil regal de forme si culori, sunt finisate cu ceramica Petracers, cu modele variate, fiecare cu o personalitate distincta. Spectaculosul tapet cu model Toile de Jouy propune un model istoric, realizat in trecut cu presele pentru gravura, cu desene in penita, elemente florale, personaje sau scene galante.

Remarcabila minutiozitate la care s-a recurs pentru armonizarea detaliilor, perfectiunea acestora, calitatea indiscutabila a materialelor folosite, somptuozitatea mobilierului in dialog cu incantatoarele materiale textile sunt caracteristicile acestei amenajari semnate de Aurelia Filip.

Articole relevante