Minimalista ca la carte, amenajarea acestui apartament din nordul Capitalei evidentiaza calitatea indiscutabila a materialelor naturale, intr-o desavarsita armonie cromatica.
Conceptul este simplu: un ambient cu finisaje high end, asemeni unui hotel de lux!
Pentru o familie moderna, cu un ritm de viata alert, dinamic, arhitecta Crina Popescu a realizat un proiect ce maximizeaza impactul vizual al stilului minimalist, cu accente de decor vintage.
Calatoriile au reprezentat cea mai buna sursa de inspiratie, fiecare piesa de mobilier fiind achizitionata dupa un atent si intens studiu si reflectand astfel pe deplin personalitatea proprietarilor.
Open-space-ul din zona diurna cuprinde un living si un dining, iar jocurile sunt facute de mobilierul minimalist din lemn masiv de nuc, fabricat de Team 7 din Austria.
Piesa de rezistenta, ce atrage inevitabil atentia prin sarmul sau usor vintage, este tonomatul Wurlitzer One More Time, un obiect care aduce un filon ,,pop art” si care functioneaza cu CD-uri. Acesta reda cu mare fidelitate piesele lui Steve Miller Band sau ale altor trupe din colectia de ,,vechituri”, cum o numeste cu umor unul dintre proprietari.
Parchetul este din stejar canadian masiv, lacuit in fabrica. Canapelele sunt Natuzzi, iar usile din lemn masiv provin de la Barausse-Italia.
Bucataria fabricata de Hacker – Germania este custom-made si dotata cu aparatura si electrocasnice de la Neff – Germania.
La targul de mobila de la Koln, proprietarii au intalnit firma Team 7 din Austria, care prin partenerul local, firma Theorema, le-a furnizat mobilierul din lemn masiv de nuc, cu finisaj natural. In dormitor, mobilierul face parte din colectia Team 7-Nox. Ca particularitate, patul nu are absolut nicio piesa metalica, ca sa nu existe niciun fel de camp magnetic. Imbinarile sunt facute cu pene din lemn, respectand astfel trendul de ,,metal free”, recomandat pentru un somn sanatos!
Somiera si salteaua patului au fost achizitionate de la firma austriaca Relax care, ca fapt divers, are sediul intr-un satuc din muntii Alpi. Somiera este dotata cu un sistem de arcuri din silicon si lemn, iar salteaua este din latex natural din Sri Lanka.
Setul de masuta si oglinda Porada – Italia, din cristal si depunere succesiva a argintului in straturi, aduc decorului un plus de feminitate si gratie.
Baile apartamentului respecta liniile directoare ale stilului minimalist, innobilat cu accente de decor. Cea matrimoniala este lucrata in piatra naturala. Pe unul dintre pereti se remarca o marmura braziliana de culoare inchisa, din colectia Saturnia de la Titanmar.
Baia matrimoniala este dotata cu incalzire in pardoseala, la fel si bucataria, care are podeaua din marmura periata.
In celelalte camere sunt prezente calorifere de design de la firma Termic din Belgia.
Pentru mentinerea unor temperaturi presetate pe anumite perioade ale zilei, fapt ce aduce un plus de confort, s-a optat pentru sistemul de casa inteligenta Istabai, fabricat in Letonia. Instalarea nu necesita fire sau modificari ale camerelor pentru ca totul este wireless. Sistemul Istabai este construit in jurul unei statii de baza conectata la internet si dispune de o aplicatie web prin intermediul careia se fac toate setarile.
Practic, in fiecare camera sunt amplasati senzori de temperatura wireless, ce pot fi mutati oriunde se doreste (pe noptiera, pe birou etc.), iar pe calorifere sunt instalate regulatoare wireless, in locul clasicelor capete termostatate.
Statia de baza primeste la intervale de 2 minute temperatura din fiecare camera si, in functie de ce este setat pe aplicatia web, aceasta transmite comanda de inchis/deschis catre regulatoarele de pe calorifere. Proprietarii sustin ca, de cand si-au montat sistemul Istabai, factura de energie termica s-a redus substantial, iar confortul este superior. Mai mult, sistemul este insotit de o aplicatie gratuita pe telefonul mobil, care permite modificarea temperaturii de oriunde.