Cum alegi bateriile de baie potrivite. Sfaturi de la specialiști

Autor: Revista Caminul

În procesul de renovare al băii, elementele care nu trebuie neglijate sunt bateriile de baie. Există unele aspecte de care trebuie să ții cont în timp ce alegi cele mai potrivite baterii de baie pentru spațiul tău de relaxare.

Alege tipul de baterii de baie potrivit

În primul rând, pentru a face alegerea corectă, este important să știi ce tipuri de baterii lavoar, sau pentru oricare element din baie, există pe piață. Analizând caracteristicile fiecărui tip, vei putea să alegi cu ușurință cel care se potrivește cel mai bine pentru baia ta.

De exemplu, există baterii bideu fie pentru oricare alt element sanitar, cu un singur orificiu. Aceste baterii au un aspect modern și simplu, iar instalarea acestora este relativ ușoară, deoarece necesită doar un singur orificiu în elementul sanitar.

Un alt tip sunt bateriile de baie de tip centerset. Acestea au mânerele pentru apa caldă și rece, precum și gura de ieșire, montate pe o bază sau placă comună. Bateriile de baie de tip centerset sunt o opțiune populară pentru cei care preferă un aspect mai tradițional în baie. Există o varietate infinită de opțiuni disponibile, inclusiv înălțimi diferite ale robinetului, precum și opțiuni cu un singur sau cu două mânere.

Bateriile de baie de tip widespread sunt cele care au fiecare componentă (mânerele pentru apa caldă și rece și gura de ieșire) montată pe plăci de bază separate. Acestea sunt ideale pentru chiuvetele de baie mai mari și oferă un aspect clasic. Având două mânere separate, permit un control precis al temperaturii și debitului de apă. Instalarea lor poate fi mai complexă decât cea a altor tipuri de robinete, dar oferă un aspect elegant în baie.

Alege finisajul care să se integreze în designul băii

Când vine vorba de finisaje, ai o gamă largă de opțiuni dintre care poți alege. De la cromul lucios, care emană o strălucire clasică, până la aurul mat, care adaugă un accent luxos și sofisticat, fiecare finisaj are propriul său farmec.

Cromul lucios este preferat pentru aspectul său impecabil ușor de întreținut, fiind o alegere populară pentru băile moderne sau tradiționale. Pe de altă parte, nichelul satinat oferă un aspect mai subtil și mai elegant, aducând o notă de căldură în spațiu.

Dacă îți dorești un design mai rustic sau tradițional, bronzul lucios sau mat poate fi alegerea ideală, aducând un sentiment de autenticitate și caldură. În schimb, pentru un stil contemporan și îndrăzneț, negrul mat sau lucios poate crea un contrast deosebit și o estetică modernă.

Bateriile de baie, sunt elementele cu un funcțional deosebit. Fiind utilizate zilnic, acestea trebuie alese în așa fel, încât să fie precum o piesă dintr-un puzzle întreg, care să completeze designul băii tale și să funcționeze în cel mai bun mod.

Articole relevante