Cum sa aduci un suflu nou unei case vechi?

Autor: Revista Caminul

Domeniul imobiliarelor este unul foarte dinamic, iar ultima perioada este caracterizata de o crestere importanta a preturilor pentru imobile. Astfel ca cei care isi doresc o casa noua vor gasi foarte greu una care sa aiba un pret accesibil pentru ei, mai ales ca si creditele imobiliare au inregistrat cresteri in ceea ce priveste costurile.

Prin urmare, cei care isi doresc totusi o schimbare pot alege sa renoveze casa veche pe care o detin, un astfel de proiect putand fi elaborat in functie de bugetul pe care il au disponibil. 

Ce elemente ale casei pot fi schimbate pentru a-i oferi un aspect nou?

Daca cei care au un buget minim pot alege sa schimbe numai unele decoratiuni, pentru a schimba numai aspectul estetic al casei, un buget mai generos permite demararea unui proces amplu de renovare, care implica modificari majore. 

In acest caz, schimbarile vor viza de la pereti si pardoseala, pana la usi si chiar mobilier. In unele cazuri se prefera si schimbarea sistemului electric sau a celui sanitar. Astfel sa va obtine o casa complet schimbata, cu un aspect nou. 

Care sunt tendintele in renovare, in prezent? 

Cand vine vorba despre pardoseala, printre preferinte se remarca pardoseala din lemn sau parchet care imita lemnul natural, precum si placile de gresie portelanata, cu forme dreptunghiulare. In ceea ce priveste peretii, schimbarea culori este principala modalitate de schimbare, iar culoarea verde guacamole sau very pery, o nuanta de mov albastrui, sunt considerate culorile acestui an. 

In schimb, pe langa rolul functional pe care il au, usile pot contribui si la completarea designului interior al casei. De aceea, se pot alege modelele preferate din gama variata a producatorului Porta Doors, preturi foarte competitive fiind un criteriu important al acestora. In plus, modelele sunt unele moderne si actuale, dar care se pot incadra in orice stil de amenajare. 

In concluzie, cei al caror buget nu este suficient pentru o casa noua pot alege sa o renoveze complet pe cea pe care o detin, obtinand astfel casa la care viseaza fara sa fie nevoiti sa apeleze la credite bancare. 

Articole relevante