Cum să alegi ochelarii de soare pentru condus: 5 criterii de selecție

Autor: Revista Caminul

Ochelarii de soare sunt considerați accesoriile ideale în aer liber pentru protecția ochilor, o vedere sănătoasă și clară. Aceste produse sunt recomandate și la condus pentru a limita cantitatea de lumină ce pătrunde în ochi. Nu toți ochelarii de soare sunt potriviți pentru condus, așadar trebuie să ai în vedere culoarea lentilelor, filtrele aplicate, dar și dimensiunea acestora. 

Mulți șoferi nu știu că ochelarii de soare pentru condus trebuie să fie de calitate și să îndeplinească unele condiții specifice, de aceea se expun unor riscuri inutile achiziționând produse nepotrivite. 

1. Lentile polarizate

Ochelarii de soare cu lentile polarizate elimină reflexiile de pe suprafețe, dar permit trecerea unei cantități optime de lumină pentru ca ochii să poată percepe normal în orice condiție. Ai zeci de modele de ochelari de soare cu lentile polarizate din care poți alege varianta potrivită pentru tine. Aceste produse îți oferă un look remarcabil în orice împrejurare și sunt prima opțiunea la condus deoarece lentilele sunt tratate pentru a reduce reflexia luminii, chiar și pe timp de noapte, ceea ce îți permite să mergi fără probleme și disconfort ore bune.  

Calitatea lentilelor ochelarilor de soare pentru condus trebuie să fie o prioritate pentru a evita accidentele, pentru propria ta siguranță și confort sporit pe durata călătoriilor lungi. Filtrele ce pot fi aplicate lentilelor polarizate le fac perfecte pentru a diminua strălucirea reflectată de pe suprafețele apei, pietrelor sau zăpezii. 

2. Culorile potrivite lentilelor 

Alegerea lentilelor de culoare nepotrivită poate avea un impact negativ asupra modului în care vei percepe semnele și marcajele rutiere, precum și culorile semaforului, ceea ce poate determina producerea unor accidente. Acesta este unul dintre motivele pentru care îți spunem că un criteriu de selecție pentru achiziționarea ochelarilor de soare pentru condus este culoarea lentilelor acestora. 

Cele mai bune lentile sunt cele gri sau maro, aceste nuanțe sunt considerate perfecte deoarece sunt neutre și nu influențează culoarea normală a lucrurilor din jur. De asemenea, lentilele în tonuri de galben și chihlimbar pot fi folosite la ochelarii de soare pentru condus deoarece ajută la îmbunătățirea contrastului și nu modifică intensitatea culorile. 

3. Dimensiunea ramelor

Ochelarii de soare pentru condus pot fi oversize, dar fără a exagera. Este indicat să ai ochelari de soare care să acopere nu doar ochii, ci și zona din jurul acestora pentru confort și protecție, dar nu ai nevoie de rame supradimensionate pentru ca atenția ta să nu fie perturbată la volan.

Ochelarii de soare pentru condus trebuie să se potrivească formei feței tale, să nu te strângă în zona urechilor, dar nici să fie prea depărtați sau prea largi pe nas pentru a nu aluneca. Verifică pernuțele și modul în care acestea se așează pe nas, solicită ajustările necesare pentru confort sporit! Modelele cu suprafață curbată în lateral pot fi bune, mai ales că brațele ochelarilor vor fi departe de centrul vederii și nu te vei confrunta cu probleme de obturare a imaginii în zona periferică. 

4. Siguranță înainte de toate

Atunci când cumperi ochelari de soare pentru condus este recomandat să o faci numai din magazinele de specialitate, acolo unde ai siguranță, autenticitatea și certificarea produselor. Așa cum precizam încă de la început, nu orice pereche este potrivită pentru condus, iar ochelarii de soare ideali pentru a fi utilizați la volan pot fi identificați cu ajutorul specialiștilor din centrele dedicate, așadar nu ezita să le soliciți ajutorul!

Siguranța ta la volan, a familiei tale și conducerea în condiții normale sunt esențiale pentru a evita producerea unor accidente rutiere. 

5. Produse de calitate

Achiziționarea ochelarilor de soare pentru condus de calitate poate însemna că vei scoate mai mulți bani din buzunare față de cumpărarea unor ochelari de soare din magazine nespecializate, dar un produs de calitate este durabil, rezistent și îți oferă cu adevărat protecția de care ai nevoie în situații specifice.

Pentru condus în siguranță și relaxare totală, ochelarii de soare adecvați reduc strălucirea și diminuează semnificativ cantitatea de raze UV care ajung pe retină. Ochelarii de soare pentru condus potriviți, de calitate, nu afectează vizibilitatea, nu schimbă culorile și nici contrastul și îți permit să observi corect și clar marcajele rutiere. 

Articole relevante