Cum să creezi un spațiu de relaxare în living cu ajutorul mobilierului

Autor: Revista Caminul

Fiecare dintre noi își dorește acasă un colț de relaxare, unde să se poată destinde și să se bucure de momente de liniște. Cu puțină atenție și planificare, poți transforma livingul tău într-un adevărat sanctuar de relaxare. Iată cum poți crea un spațiu confortabil și plăcut cu ajutorul mobilierului potrivit:

Alege o masă pentru living practică și elegantă

Masa pentru living este un element central al camerei și poate influența în mod decisiv atmosfera din această încăpere. Optează pentru o masă care să fie practică, dar și estetic plăcută, potrivită stilului decorativ al livingului tău.

Poți alege o masă de cafea cu un design simplu și elegant, care să ofere spațiu pentru depozitare sau chiar o masă extensibilă, utilă în cazul în care primești oaspeți frecvent. De asemenea, poți opta pentru o masă din lemn masiv pentru a adăuga un aer rustic și cald livingului tău, sau poți alege o masă din sticlă pentru a conferi un aspect modern și aerisit camerei.

Adaugă un fotoliu confortabil pentru citit

Un fotoliu pentru citit este un must-have într-un spațiu de relaxare. Alege un model care să fie confortabil, cu un design plăcut și potrivit pentru stilul livingului tău. Poți opta pentru un fotoliu cu suport pentru picioare reglabil sau cu un spătar înclinabil pentru a-ți oferi confortul de care ai nevoie în timpul lecturii.

Fotoliul pentru citit poate fi o piesă centrală a livingului tău, oferindu-ți un colț intim și plăcut unde să te retragi pentru a te bucura de o carte bună sau de momente de relaxare. Completează colțul de lectură cu perne moi și o pătură de bumbac sau in, pentru un plus de confort și intimitate. 

Folosește piese de mobilier modulare pentru a optimiza spațiul

Dacă ai un living de dimensiuni reduse, poți apela la piese de mobilier modulare pentru a optimiza spațiul și a crea un mediu confortabil și funcțional. Alege o canapea extensibilă sau un set de scaune și mese pliabile pentru a putea transforma rapid livingul într-un spațiu de relaxare sau de socializare, în funcție de nevoile tale. Optează pentru piese de mobilier cu linii simple și culori deschise pentru a amplifica senzația de spațiu și lumină în livingul tău. 

Folosește accesorii pentru a completa designul spațiului

Detaliile fac diferența atunci când vine vorba de designul unui spațiu. Folosește perne decorative, plante de interior, pături pufoase sau tablouri inspiraționale pentru a adăuga accente de culoare și personalitate livingului tău. 

Optează pentru lumânări parfumate sau lămpi de citit cu lumină caldă pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută în livingul tău. Fiecare detaliu contează, iar accesorizarea corectă poate transforma complet aspectul unei camere.

Articole relevante