Cum să integrezi pasiunile tale în design-ul casei?

Autor: Revista Caminul

Fiecare persoană are un hobby. În multe cazuri, poți deduce care sunt hobby-urile și pasiunile unei persoane pur și simplu intrând într-o cameră. De exemplu, este rezonabil să presupui că prietenul tău este pasionat de arta impresionistă dacă pereții lor sunt acoperiți cu reproduceri de Monet, Manet și Van Gogh. Dacă vezi mașini model așezate în mod ordonat pe rafturi, atunci este foarte probabil ca prietenul tău să fie pasionat de asamblarea mașinilor model. Acestea sunt exemple de integrare a hobby-urilor în designul casei tale. Să analizăm câteva hobby-uri populare și să vedem cum poți arăta dragostea pentru ele prin integrarea lor în orice cameră.

Muzică

Dacă ești un muzician sau pur și simplu iubești muzica, este ușor să-ți arăți pasiunea. În timp ce agățarea unei chitări Gibson EDS-1275 cu 18 corzi sau a unui saxofon MK. VI pe perete poate fi exagerat și extrem de costisitor, câteva postere încadrate, plasate strategic și ieftine, spun aceeași poveste. Adaugă în mix un poster vechi de concert sau câteva coperte clasice de albume și pasiunea ta pentru muzică va fi pe deplin evidențiată. Ia în considerare dedicarea unui spațiu pentru un elegant pick-up de vinil, care nu numai că servește ca un omagiu pentru era analogică a muzicii, dar devine și o piesă centrală care inițiază discuții despre albumele și artiștii tăi preferați. Adăugarea unei rafturi mici și cu gust dedicat expunerii colecției tale de viniluri sau memoriilor muzicale încorporează o poveste mai profundă în spațiul tău de locuit.

Televiziuni și Muzică

Puține lucruri sunt la fel de relaxante precum să te așezi și să te uiți la un film sau la emisiunea ta de televiziune preferată. Nu este nevoie să ai o sală de cinema complet echipată cu un ecran LED de 219″ și un sistem audio puternic pentru a-ți arăta dragostea pentru cinematografie. În timp ce ecranul este punctul central, câteva scaune confortabile și o aranjare adecvată a iluminatului stabilesc cadrul pentru o experiență cinematografică plăcută acasă. Câteva postere de filme și o mașină de popcorn vor adăuga doar la ambianță.

Jocuri

Indiferent dacă ești pasionat de jocuri video sau de jocuri de cazino online după ce ai prins gustul diferitelor bonusuri la inregistrare, probabil te implici în hobby-ul tău pentru perioade lungi de timp. În astfel de situații, cu siguranță vrei să fii confortabil și fără distracții inutile. Probabil vrei, de asemenea, să ai tot ce ai nevoie la îndemână.

Totul începe cu un scaun de gaming adecvat. Multe dintre aceste scaune vin cu suporturi pentru băuturi, puțin spațiu de depozitare și chiar masaje spate. Dacă vrei să te dai în spectaculos, poți așeza întotdeauna un frigider mic lângă scaunul tău. Desigur, aranjarea ordonată a bibliotecii tale de jocuri video pe rafturi este un gest plăcut, la fel ca și alte suveniruri și obiecte mici legate de jocuri video.

Sporturi

Puține hobby-uri scot la iveală fanatismul unei persoane la fel de mult ca sportul. Nu contează dacă îi practici sau dacă ești un fan înrăit, iubitorii de sport își doresc să își exprime entuziasmul în mod deschis. Aceasta este în special valabil pentru cei care urmăresc cu loialitate o anumită echipă. Dacă intri într-o cameră care are predominant o schemă de culori roșu și alb, împreună cu statuete și postere ale unor persoane precum Peter Schmeichel, Roy Keane și Wayne Rooney, poți fi sigur în proporție de 100% că te afli în prezența unui mândru fan al echipei Manchester United. Aceasta este o dovadă a faptului că este un mândru fan al Man United care vrea ca lumea să știe unde își are loialitatea.

Planifică

Orice design de cameră care atrage atenția implică o planificare solidă. Nu poți doar arunca o mulțime de lucruri acolo într-un mod incoerent. Vrei să evidențiezi anumite decorațiuni și să le plasezi astfel încât să iasă în evidență. Poate fi un fel de echilibru subtil. Dacă iei în serios ideea de a-ți expune hobby-ul, nu strică să consulți un profesionist, deși poți obține multe idei excelente gratuit pe internet. În cele din urmă, va merita efortul, deoarece vei avea o cameră de care poți fi mândru.

Încheiere cu personalitate

Incorporarea hobby-urilor în designul casei tale nu numai că personalizează spațiul tău de locuit, ci și proiectează vivid pasiunea și personalitatea ta unică pentru oricine intră înăuntru. De la iubitorii de muzică care își expun colecțiile prețioase de viniluri și postere iconice, până la fanii sportului care afișează cu mândrie suveniruri ale echipei, esența hobby-urilor individuale poate transforma o cameră într-un sanctuar care reflectă călătoria personală, interesele și gusturile unei persoane. Un plan ponderat, poate cu ghidarea unui profesionist sau idei inspirate de pe internet, este crucial în obținerea unui echilibru armonios care să evidențieze aceste pasiuni fără a copleși spațiul.

Articole relevante