Cum te pregătești emoțional pentru primul bebeluș?

Autor: Revista Caminul

Așteptarea primului copil este o perioadă încărcată de emoții și trăiri intense pentru orice părinte. Este o experiență nouă și specială pentru viitoarea mămică. În perioada sarcinii apar foarte multe schimbări fizice și emoționale, care conduc la o accentuare a nevoilor de susținere, adaptare și odihnă a mamei. 

Cu certitudine, în această perioadă, viitoarele mămici au nevoie de sprijin constant, atât la nivel fizic, cât și emoțional din partea familiei și a medicilor responsabili cu monitorizarea sarcinii.

Pregătirea emoțională înainte de naștere

În primul rând, este esențial să se acorde timp pregătirii mentale și emoționale pentru venirea bebelușului. Acest lucru poate include lucruri precum meditația sau yoga, ele fiind de mare ajutor pentru relaxare și concentrare asupra momentului prezent. De asemenea, este important ca ambii parteneri să discute deschis despre temerile și trăirile interioare pe care le au și să solicite ajutor în momentele mai dificile.

În al doilea rând, este esențial ca femeia însărcinată să aibă în preajmă oamenii ei dragi, care să-i ofere suportul de care are nevoie. Este momentul în care viitoarea mamă trebuie susținută și ascultată. De asemenea, este necesar să i se lase acel spațiu de retragere, odihnă și adaptare.

Spre exemplu, o altă activitate recomandată este înscrierea într-un grup de suport special pentru viitorii părinți. Acesta este un loc sigur pentru împărtășirea experiențelor și sfaturilor privind perioada sarcinii.

O modalitate suplimentară de informare sunt cărțile, cursurile și articolele din surse sigure care tratează subiecte privind venirea unui copil pe lume și pregătirea pentru această etapă. Pentru unele mămici, astfel de informații pot fi prețioase.

Un alt aspect important este ca viitoarea mămică să își acorde timp pentru a se îngriji și a se simți bine în corpul ei. În acest sens, sunt recomandate plimbările în natură, lectura, ascultarea muzicii preferate, băile relaxante și multe alte activități care produc o stare de bine și îndeamnă la bunăstare, liniște și armonie.

Dincolo de toate acestea, este esențial ca cea mai mare parte din atenție să se îndrepte asupra sănătății copilului, atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. În acest sens, o temă de interes pentru viitorii părinți o constă procedura de recoltare celule stem

Recoltarea celulelor stem din sângele cordonului ombilical este o procedură sigură atât pentru mamă, cât și pentru nou-născut. Celulele recoltate și stocate dețin un mare potențial în viitor, putând fi folosite în tratarea unor afecțiuni medicale complexe. 

Articole relevante

Lasa un comentariu