Femeia modernă a înlocuit poșeta cu rucsacul

Autor: Revista Caminul

Femeia modernă a înlocuit poșeta cu rucsacul

De ani de zile, oamenii de afaceri din marile orașe ale lumii au înlocuit clasicele serviete cu rucsacurile mici și moderne. În ultimii ani a venit rândul femeilor să combine rucsacul cu ținute business.

Potrivit unei povești recente din The Atlantic, tot mai multe femei renunță la poșete și poartă rucsacuri la birou. Și multe dintre ele spun că nu se vor întoarce niciodată la o geantă obișnuită.

„Am probleme cu umerii și am folosit un rucsac pentru a-mi ajuta postura”, a scris o femeie pe Twitter. „În plus, rucsacul îmi permite să am mâinile libere. Nu mă voi întoarce niciodată la o geantă (cu excepția ocaziilor oficiale)”, comentează o alta. „Nu am mai purtat o poșetă din 2015 și nu mă mai gândesc niciodată să mă întorc la clasica geantă de umăr”, a scris o altă femeie.

Cercetările susțin tendința

      Potrivit companiei de cercetare a pieței NPD, vânzările de rucsacuri pentru femei au crescut cu 28% în ultimul an, în timp ce vânzările de genți de mână pentru femei au scăzut în ultimii ani.

Specialiștii au ajuns la concluzia că femeile au început să pună pe primul loc în alegerea rucsacurilor funcționalitatea acestora. Faptul că are buzunare în care puteți ține telefonul, cafeaua, laptopul și multe alte accesorii, face ca rucsacul să fie atât de iubit de femeile moderne.

      De asemenea, mai multe femei poartă rucsacuri la serviciu, deoarece pot avea mâinile libere în timpul navetei și se potrivesc cu tot ce au nevoie pentru ziua respectivă. În același timp, femeile au preferat să renunțe la poșete în favoarea acelui model de rucsac de damă mic și la modă, disponibil în diferite mărci.

Toate aceste aspecte au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi corporatiste mai casual, unde stilul sport este purtat din ce în ce mai mult la birou, iar adidașii moderni au început să înlocuiască tocurile înalte pentru femei și pantofii pentru bărbați.

      Multe femei spun că cel mai mare avantaj de a purta un rucsac este cât de bine se simt pe spatele lor. Medicii au explicat chiar că purtarea unei genti de umăr poate afecta coloana vertebrală.

      „Purtarea de genți sau poșete, care sunt adesea grele, poate provoca sau întări dezechilibrele musculare în regiunea coloanei vertebrale și a umerilor. În funcție de greutatea și dimensiunea genții de umăr, aceasta poate avea, de asemenea, un impact asupra mersului, împiedicând oscilarea uniformă a brațelor, asociată cu un model de mers normal”, sunt de părere medicii.

Rucsacurile ajută ca greutatea să fie distribuită în mod egal pe ambii umeri și vă permite să vă balansați brațele în mod natural. Există o mulțime de rucsacuri sofisticate dintre care femeile pot alege. Au trecut vremurile în care folosirea unui rucsac te face să arăți ca un elev de clasa a IV-a. Drept dovadă, multe branduri mari au introdus rucsacuri în colecțiile lor de modă.

Articole relevante