Grădinile Palatului Versailles au fost transformate pentru a găzdui probe de la Jocurile Olimpice de vară. După doi ani, construcțiile au ajuns la final și sunt gata să găzduiască probe de la acest eveniment major găzduit de Franța în această vară.
În preajma palatului, în grădină, a fost amenajată o arie dreptunghiulară de 110 metri lungime și 75 de metri lățime, unde vor avea loc concursurile de dresaj și sărituri peste obstacole. Aici vor avea loc unele dintre cele mai interesante probe de echitație.
De asemenea, aici vor mai fi găzduite și competiții de scrimă și de laser-run din cadrul pentatlonului modern. Iar un bazin de 25 de metri, amenajat lângă arenă, va fi folosit pentru proba de natație din cadrul pentatlonului.
În plus, aici au mai fost construite și trei tribune temporare, care au o capacitate de peste 16 mii de locuri. Ele au fost instalate în apropierea Etoile Royale din spatele parcului, de unde spectatorii vor putea vedea Marele Canal, dar și fosta reședință regală.
„Ideea de a asocia probele de echitație și Jocurile Olimpice cu Versailles datează din 2010. A existat cu adevărat o potrivire cu civilizația ecvestră care s-a dezvoltat la Versailles, cu marile sale grajduri, cu această iconografie a regelui călare”, a declarat Christophe Leribault, președintele Castelului de la Versailles, potrivit RFI.
Sportivii care au vizitat deja locația s-au arătat încântați că vor avea ocazia să concureze într-un loc plin de farmec, special și încărcat de istorie. Cu siguranță este una dintre cele mai interesante locații în care s-au organizat vreodată probe de la Jocurile Olimpice. Franța a promis că va organiza o ediție de neuitat a Jocurilor, iar acesta este doar un singur pas făcut.
Palatul Versailles, unul dintre cele mai cunoscute din Europa
Istoria Palatului Versailles a început în anul 1623. Pe atunci a fost construit un mic castel în stil feudal, din cărămidă și piatră, la solicitarea lui Ludovic al XIII-lea, din dorința de a avea un loc în care să se oprească atunci când mergea la vânătoare. Extinderea construcției a început în anul 1632, însă lucrurile au evoluat considerabil în anii următori. Venirea pe tron a lui Ludovic al XIV-lea a schimbat considerabil lucrurile. El a mutat și reședința regală aici și a extins masiv clădirea sub forma celei din prezent.
În prezent, Palatul Versailles este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franța. Dincolo de afinitatea turiștilor pentru acest loc, inclusiv industria cinematografică și cea de gaming au arătat un interes pentru acest loc. Aici s-au filmat scene din producții ca „Molière” și „Midnight in Paris”.
În plus, palatul poate fi văzut și în jocul video „Versailles II: Testament of the King”, dar și într-unul dintre cele mai populare sloturi Unibet: „Versailles Gold”. Slotul a fost dezvoltat de compania Amusnet Interactive (fosta EGT) în urmă cu un deceniu și redă cu fidelitate anumite elemente ale palatului într-un format distractiv.
Palatul a fost transformat în muzeu în secolul al XIX-lea, la ani distanță după ce mai multe zone au fost afectate și distruse în timpul Revoluției Franceze. Totuși, munca de refacere a făcut ca Versailles să fie și în zilele noastre unul dintre cele mai frumoase palate din Europa.
Nu trebuie omisă nici importanța istorică a acestui loc. Pe 28 iunie 1919, în celebra Sală a Oglinzilor din Palatul Versailles, a fost semnat Tratatul de pace dintre Puterile Aliate și Germania, principalul document al Conferinței de pace de la Paris, după Primul Război Mondial.