Laptele artificial: beneficii şi curiozităţi

Autor: Revista Caminul

Beneficiile mult alocate ale alăptării fac ca unele mame să simtă că este o necesitate absolută, iar femeile care pot continua să alăpteze din predispoziţia lor naturală, din angajamentele personale sau de muncă şi din dorinţa lor au o oportunitate fantastică de a stabili o relaţie frumoasă cu cei mici şi este minunat pentru ei. Dar exista, de asemenea, câteva beneficii fantastice ale laptelui praf şi nu ar trebui ignorate. Încă de când a apărut pe piaţa lapte praf Hipp  este unul dintre cele mai căutate sortimente de lapte.

Laptele praf

Laptele ”artificial” exista încă din anii 1950 şi de atunci a fost o invenţie excelentă pentru toate familiile. Orice motiv care se poate avea pentru alegerea formulelor pentru sugari este perfect valid şi nu trebuie să fie justificat pentru a-l apăra. Ingredientele variază în funcţie de marcă şi tip, dar formula tipică pentru sugari este făcută din lapte de vacă degresat procesat cu emulgatori şi stabilizatori adăugaţi pentru a ajuta grăsimile şi apă să se amestece în timpul preparării sticlei. De asemenea, poate conţine:

·  lactoză (un zahăr natural găsit în lapte) şi / sau alte zaharuri, cum ar fi sirop de porumb, fructoza sau maltodextrina

·  uleiuri vegetale, precum palmier, canola, nucă de cocos, floarea-soarelui şi ulei de soia

·  acizi graşi, de obicei derivaţi din ulei de peşte

·  vitamine şi minerale din surse vegetale şi animale

·  enzime şi aminoacizi

·  probiotice (în unele formule)

Laptele praf este un substitut pentru laptele matern. Nu toate femeile sunt capabile să producă suficient lapte matern pentru a-şi satura bebeluşii. Este posibil ca unele proaspete mame să fi suferit operaţii grave la sân şi să întâmpine unele dificultăţi în timpul alăptării, în timp ce altele nu îşi permit să aibă toată ziua pentru a fi mama şi nu au timp să alăpteze. Unii bebeluşi, din cauza anumitor afecţiuni medicale, pot fi hrăniţi doar cu lapte de lapte.

De ce să se aleagă laptele praf?

Multe mame ar putea dori să alăpteze, dar nu pot produce lapte. Alte femei pot prezenta dureri sau disconfort (inclusiv emoţional). Şi apoi sunt femei care nu doresc să-şi asume angajamentul masiv de a alăpta un copil la toate orele zilei şi nopţii, timp de luni şi luni. Oricum laptele praf se afla la dispoziţia mamei copilul va fi fericit, sănătos şi îi va permite să prospere.

Beneficiile laptelui praf

Viaţa unei mame care alăptează exclusiv nu este uşoară şi nu toate femeile o simt. Cu laptele praf, nu este nevoie de pompe de san sau tampoane pentru excesul de lapte pe tot parcursul zilei. Cu formula pentru sugari este nevoie doar de câteva linguri de lapte praf, puţină apă şi o sticlă.

Laptele praf vine de asemenea şi cu un alt beneficiu important şi anume faptul că asigură micuţilor hrana necesară atunci când mamele lor nu o pot face. Laptele praf copiază formula laptelui matern cât mai mult astfel încât bebeluşii să nu aibă carențe alimentare şi să nu se îmbolnăvească sau să aibă probleme de dezvoltare.

Articole relevante