Te-ai plictisit de dormitorul tău? 4 moduri prin care să-l redecorezi singură

Autor: Revista Caminul

Simți nevoia de o schimbare în viața ta? Ai nevoie de o gură de aer proaspăt dar nu știi de unde să începi? O idee splendidă ar fi să începi schimbarea chiar din interiorul casei tale, mai specific dormitorul tău! Acesta e locul unde îți aduni gândurile și poate fi o adevărată oază de inspirație pentru planurile tale mărețe. Asigură-te că te încarcă cu energie pozitivă și îți sporește creativitatea. Dar nu e nevoie să apelezi la un specialist care să te coste o avere.

Redecorează-ți singură dormitorul în 4 pași simpli:

1.  Vopsește pereții

Cea mai mare schimbare pe care o poți face este schimbarea culorii pereților. Având în vedere că unele culori transmit anumite stări sau emoții, alege-o pe cea care ți se potrivește. Albastrul transmite calmitate, relaxare și liniște. Verdele transmite noroc și prosperitate. Violetul se zice că agită, dar atâta timp cât alegi o nuanță pastelată, poți merge pe orice culoare îți dorești. Pentru minimalism și o atmosferă caldă alege nuanțe pământii sau bej, iar pentru ceva mai futurist urmând să fie combinat cu forme interesante de mobilă și decorațiuni, alege o bază gri. În continuare, tot ce trebuie să faci este să alegi o vopsea decorativă de interior care ți se potrivește. Cei de la PittsburghPaints.ro cu siguranță vor avea nuanța ideală pentru camera ta.

2.  Lumini

Lumina este extrem de important în dormitorul tău deoarece îți influențează odihna. Alege să ai niște draperii de noapte groase care să-ți ferească somnul de razele zilei. Lămpile sunt din nou extrem de importante deoarece ai nevoie de o lumina slabă atunci când vrei să le aprinzi imediat după ce te trezești sau în timp ce vizionezi un film, dar puțin mai puternice pentru atunci când vrei să citești în pat. De asemenea, culorile crează ambianță, așa că optează pentru unele flexibile în funcție de nevoile tale.

3.  Decorează patul

A venit timpul și pentru piesa cheie a dormitorului. Patul trebuie să te facă să te simți cât mai confortabil, atât fizic cât și estetic. Poți merge pe simplitate și minimalism dacă nu îți plac mediile încărcate, dar dacă te aflii în extrema cealaltă, optează pentru un baldachin! Acesta te va face să te simți ca o prințesă, păzindu-ți somnul de orice neplăcere. De asemenea, lenjeria de pat are un rol foarte special. Materialul ales trebuie să fie dintr-un material organic pentru a-I face bine pielii tale. Dacă îți dorești să ai grijă atât de parul tău, cât și de ten, să știi că mătasea este cea mai bună alegere deoarece previne ruperea părului și încetinește apariția ridurilor.

4.  Atenție la ferestre

Perdelele și draperiile întregesc estetică spațiului tău personal. Dacă ai multe decorațiuni și peisajul este deja oricum încărcat, optează pentru o perdea alba, simplă, și un set de draperii în ton cu paleta cromatică a camerei. În general, este bine să alegi culori neutre, dar și o culoare vie poate da bine dacă este în contrast cu covorul sau lenjeria de pat.

Schimbările sunt binevenite oricând, mai ales când simți nevoia de asta. Cu toate acestea, ele trebuie făcute cu cap și fără exagerări sau decizii pe care știi că ai putea să le regreți mai târziu. Ține cont de cele 4 aspecte menționate, iar rezultatul va fi cu siguranță cel dorit.

Sursa foto: pexels.com

Articole relevante