Top cinci destinații de toamnă

Autor: Revista Caminul

Odată cu sosirea sezonului rece, tendința oamenilor este de a sta cât mai departe de vremea capricioasă. Însă acesta este un moment la fel de bun pentru a pleca într-o scurtă vacanță. Toamna este perfectă pentru o aventură datorită peisajelor frumoase, a experiențelor unice și nu în ultimul rând, a numărului redus de turiști. Dacă pe durata verii toată lumea este nerăbdătoare să viziteze cât mai multe locuri, toamna este mai lejer din acest punct de vedere, ceea ce înseamnă adesea și faptul că nu este necesar un buget la fel de mare pentru a avea parte de aventuri speciale. Așadar, iată cinci destinații de toamnă ce nu trebuie ratate.

  1. Praga

O primă destinație perfectă pentru acest sezon este Praga, capitala Cehiei. Acest oraș superb are o frumusețe aparte toamna și oferă o serie de motive pentru care poate fi vizitat în acest sezon.

În primul rând, peisajul natural primește un aspect de-a dreptul frumos datorită nuanțelor de auriu. În timp ce natura poate fi admirată în voie, nici arhitectura aparte nu trebuie să lipsească de pe listă. Partea bună este că Praga e un oraș accesibil pe jos, ceea ce înseamnă că se poate lua la pas fiecare atracție.

Printre cel mai importante atracții se numără Castelul Praga, Charles Bridge, Biserica Tyn și Piața Orașului Vechi.

  1. Insulele grecești 

Grecia este o alegere potrivită pentru călătorii și în sezonul de toamnă, oferind o grămadă de motive de bucurie. Temperaturile mai blânde care se instalează odată cu luna septembrie aduc un număr mai mic de turiști, ceea ce înseamnă că este un moment prielnic în care turiștii se pot bucura în voie de peisajele pe care insulele le oferă.

Toamna este, de asemenea, un moment excelent pentru a explora situri arheologice fără aglomerația specifică. Vestea bună este că bucătăria grecească rămâne la fel de delicioasă indiferent de sezon, un alt motiv pentru a vizita Grecia în sezonul mai puțin călduros.

  1. Marea Neagră

Deși nu multă lume se gândește să meargă la mare în sezonul rece, sunt câteva motive pentru a face o escapadă acolo. În primul rând, Marea Neagră este la fel de frumoasă pe tot parcursul anului.

Chiar dacă apa e prea rece pentru a face o baie, peisajul rămâne la fel de frumos. În al doilea rând, aici se găsesc multe clădiri frumoase ce pot fi explorate, așa cum este celebrul cazino. Această clădire impozantă ce amintește de trecut, când lumea se aduna aici pentru a lua parte la petreceri cu fast, seri de ruletă, într-o atmosferă elegantă. În prezent trece printr-o restaurare semnificativă, și sperăm să revină la frumusețea de odinioară. Totuși, rămâne una dintre clădirile impresionate ce merită admirate. Iar dacă tot ai ajuns până acolo, poți trece și pe la delfinariu, port și alte clădiri cunoscute din Constanța.

  1. Italia 

Italia este o destinație de vis chiar și în sezonul de toamnă, oferind călătorilor o varietate uimitoare de regiuni ce merită a fi explorate. O primă sugestie este regiunea Toscana. Aceasta este un vis devenit realitate datorită peisajelor sale pitorești, dar și a orașelor medievale.

Aici se pot savura vinuri excelente, dar și o gastronomie desăvârșită. În sud, Sicilia și Sardinia strălucesc cu plajele lor pustii, soarele blând, dar și peisajele vulcanice cum rar vezi în alte locuri.

Nordul farmecă cu regiunea Piedmon și își încântă vizitatorii cu peisaje montate și cu bucătăria sa deosebită. Nu în ultimul rând, zona de centru a Italiei se îmbracă în culori de toamnă și îi atrage pe turiști cu zone precum Assisi. Așadar, Italia este o altă regiune ce merită descoperită indiferent de sezon.

  1. Brașov

O altă opțiune excelentă pentru toamnă este orașul pitoresc din inima României, Brașov. Acesta devine foarte atractiv datorită culorilor calde ale frunzelor, a peisajelor pline de farmec, cu Poiana Brașov, Măgura și Postăvaru care încadrează frumos orașul.

Vizitatorii se pot bucura de o atmosferă liniștită și relaxată, deoarece numărul turiștilor scade și le permite să viziteze în voie Orașu Vechi, Biserica Neagră și Piața Sfatului. Toamna este un moment oportun pentru plimbări pe străzile împodobite în stil boem ale orașului, în compania preparatelor tradiționale, însă nici excursiile din împrejurimi nu trebuie trecute cu vederea.

Acestea sunt câteva dintre destinațiile de toamnă pe care orice turist le poate bifa în acest sezon. Unele dintre acestea sunt mai accesibile în timp ce altele necesită planificare în avans. Totuși, experiența va fi la fel de plăcută indiferent de locul ales.

Articole relevante