Tot ce trebuie să știți despre centralele pe peleți

Autor: Revista Caminul

Fiind un subiect foarte intens dezbătut, alegerea unui sistem cât mai potrivit de încălzire este ceva de care oricine ar trebui să țină cont. Există așadar pe piață o mulțime de astfel de sisteme, dar și echipamente de încălzire, de aceea veți avea de unde să alegeți opțiunea cea mai buna pentru voi. Sunt așadar echipamente care funcționează cu un principiu de funcționare clasic, dar mai sunt și echipamente care se bazează pe un combustibil solid pentru a funcționa, iar acestea au început să devină din ce în ce mai populare în ziua de azi.

Având în vedere că există o cerere din ce în ce mai mare de echipamente de încălzire pe combustibili solizi, producătorii au început să aibă în vedere și aceste echipamente, ele fiind mult mai economice, dar și eficiente din acest punct de vedere. Au apărut așadar centralele pe peleți, acestea fiind apreciate pentru avantajele numeroase pe care le pun la dispoziția utilizatorilor. Astfel de centrale sunt așadar niște soluții optime de încălzire, ele fiind alegerea cea mai bună din acest punct de vedere.

sursa: https://www.freepik.com/free-photo/pellets-surface_9184312.htm#query=pellets&position=6&from_view=search&track=sph

De ce să alegeți un astfel de sistem de încălzire?

Dacă nu știți cu exactitate care este tipul de sistem de încălzire către care să vă orientați, trebuie să știți care sunt beneficiile unui astfel de sistem de încălzire, o centrală pe peleți fiind așadar o soluție pe care oricine ar trebui să o aibă în vedere. Sunt așadar o mulțime de motive pentru a avea în vedere o astfel de centrală.

În primul rând, o astfel de centrală achiziționată dintr-un magazin online Dolinex.ro este o soluție eficientă atunci când nu aveți acces la gaz. Deși centralele cu gaz sunt de multe ori soluția cea mai eficientă, la îndemână, dar și economică pe care multe persoane o au în vedere, condiția folosirii acestor centrale ține în primul rand de racordarea la gaze. Daca nu există această racordare la gaze, o astfel de centrală nu poate fi folosită, de aceea persoana care își dorește instalarea unei centrale trebuie să se orienteze către alternativele pe care le are pe piață.

Apar așadar mai multe opțiuni în ceea ce privește încălzirea, iar o centrală pe peleți este o soluție pe care utilizatorii o au de obicei în vedere. Această centrală pe peleți este o soluție care oferă o eficiență sporită în ceea ce privește consumul de resurse pe care le folosește în ceea ce privește funcționarea să. Ea presupune așadar folosirea unui număr foarte redus de peleti, performanța fiind totuși garantată.

Țineți cont de faptul că peleții sunt un combustibil ecologic, aceștia fiind compuși din rumeguș, dar și din alte deșeuri lemnoase, ei fiind deshidratați, dar și comprimați în granule. Aceste granule sunt cele care urmează a fi introduse în sistemul de încălzire, iar din acest moment, acest sistem este alimentat cu căldură, oamenii bucurandu-se de avantajele pe care el le prezintă. Având în vedere că aceste granule sunt realizate din lemn, putem vorbi aici despre elemente biologice, dar și biodegradabile, de aceea putem spune despre peleți că reprezintă un combustibil prietenos cu mediul înconjurător. Nivelul de dioxid de carbon care rezultă din arderea acestora este unul foarte scăzut ,de aceea eficiența este una asigurată din acest punct de vedere.

Alte avantaje importante oferite de centralele pe peleți

În ceea ce privește reziduurile generate putem spune că nici acestea nu sunt dăunătoare pentru mediu. În urma lor rămâne așadar o cenușă fină care poate fi chiar folosită ca îngrășământ pentru culturile agricole.

Gradul ridicat de confort este și el un alt punct important în ceea ce privește avantajele pe care o astfel de centrală pe peleți le poate pune la dispoziția utilizatorului. Ea oferă așadar un astfel de confort sporit, noile modele de cazane pe peleți fiind foarte eficiente din acest punct de vedere. Acestea au o configurare a echipamentelor foarte bine pusă la punct, fie că vorbim despre alimentare, fie că facem referire la alte lucruri. Echipamentul funcționează corespunzător, iar centrala pe peleti reușește să fie o opțiune foarte bună din acest punct de vedere.

Peleții sunt comercializați în saci, iar aceștia au marele avantaj al faptului că nu pot fi tăiați și nici pregătiți înainte de a fi introduși în camera de alimentare. Funcționarea cazanului pe peleți este controlată electronic, iar toate sistemele sunt astfel concepute pentru a fi controlate de un microprocesor. În acest fel, centrala pe peleți reușește să funcționeze foarte bine, în parametrii pe care utilizatorul îi setează. În acest fel, se asigură un grad ridicat de eficiență, dar și de siguranță în același timp.

Unde poate fi montată o centrală pe peleți?

O centrală pe peleți presupune și un spațiu mai mare, de aceea este important că dispuneți și de spațiul necesar pentru a instala o astfel de centrală. Țineți cont că daca veți alege o centrala pe peleți cu o cameră de alimentare mai mare, atunci combustia peleților vă fi una de lungă durată, iar eficiența sistemului va crește și ea semnificativ. De asemenea, în acest caz nu vă fi nevoie nici de o realimentare a sistemului de încălzire pentru că acesta va funcționa perfect în orice moment și vă reuși să încălzească cu ușurință casa timp de o săptămână.

Peleții mai au și un randament foarte bun la ardere și anume că la fabricarea peleților se folosesc deșeuri lemnoase care mai apoi sunt compactate. Datorită densității, dar și umidității scăzute a acestora, arderea se produce la temperaturi destul de mari, lucru care vă permite să vă bucurați de o încălzire eficientă pentru toată locuința.

Costurile sunt și ele mici pentru că peleții au o eficiență calorică mare. Veți vedea așadar că luna de luna nu vă trebui să mai plătiți atât de mult pentru a vă menține casa încălzită. De asemenea, deși investiția într-o astfel de centrală pe peleți este una mai mare inițial, trebuie să aveți în vedere faptul că pe termen lung, ea se va amortiza. În acest fel, veți vedea că veți face și o mulțime de economii dacă veți avea în vedere o astfel de centrală. Peleții au și o calitate garantată, centrala pe peleți având un grad foarte înalt de tehnologizare, ea fiind în acest fel o opțiune de avut în vedere pentru orice persoană.

Articole relevante