Trei întrebări importante la care să răspunzi înainte de a-ți alege un televizor

Autor: Revista Caminul

Deși o invenție relativ recentă în istoria omenirii, televizorul a suferit multe transformări până să ajungă la forma și funcționalitățile pe care le are în prezent. O bună întrebare, la care va răspunde doar timpul, ar fi: cu ce funcții noi ar putea surprinde un televizor, în viitor? 

Fii sincer cu tine! Ție ce îți trebuie, de fapt?

Alegerea unui astfel de obiect, căruia mai mult ca sigur îi vei acorda foarte multă atenție, odată instalat în casa ta, nu trebuie tratată superficial. Un televizor nu este un produs pe care sa îl cumperi periodic, așa că, atunci când pornești spre magazin, ori când deschizi pagina de internet pentru a plasa comanda, este întotdeauna recomandat să știi sigur ce îți dorești, răspunzând la întrebările de mai jos:

În ce cameră vei instala televizorul? 

În funcție de acest răspuns, poți poți decide care va fi diagonala acestuia. De exemplu, dacă îl vrei pentru un dormitor de dimensiuni mici, poate vrei să te uiți după unul cu diagonala mică, întrucât un TV mare poate afecta vederea, în condițiile în care ar fi poziționat aproape de pat. 

Poate cel mai util sfat ar fi să măsori spațiul unde vei poziționa TV-ul, înainte de a-l cumpăra.

De asemenea, camera poate determina și funcționalitățile pe care le aștepți de la produs. Un televizor care „face de toate”, nu-și prea scoate investiția dacă este pus în bucătărie, spre exemplu, unde oricum, majoritatea oamenilor îl țin de multe ori doar ca să facă puțin zgomot, fără a fi, în realitate, foarte atenți la imagini. 

Pe de altă parte, în sufragerie, un smart TV ar fi ideal, atrăgând și conectand familia în seara de filme, puse la dispoziție de aplicațiile încorporate. 

Poate crezi că prețul unor astfel de TV este suficient să te facă să te gândești de două ori înainte de a-l cumpăra, însă în ziua de azi, acestea au devenit accesibile tuturor celor care își doresc și știu că se pot descurca să le folosească. Ca să-ți faci o părere, aruncă o privire la un televizor smart TV de aici și verifică specificațiile, dimensiunile și prețul. Televizoarele inteligente vin la pachet cu fel de fel de astfel de aplicații, se pot conecta la telefonul tău, de asemenea inteligent, ori la tabletă sau laptop.

Cât și pentru ce îl vei folosi?

Ei bine, poate te întrebi: cum adică “pentru ce îl vei folosi?”, însă întrebarea are rost. Dacă ești pasionat de filme, spre exemplu, merită să ai în vedere un TV cu ecran OLED, ideal pentru vizionarea filmelor la cea mai înaltă calitate a imaginii. Dacă ești gamer (îți plac jocurile pe calculator), ai putea să alegi un TV pe care să îl poți folosi și ca monitor, ori pe care să poți conecta console de jocuri. De asemenea, dacă ai copii mici, poate ar fi util un TV cu telecomandă pe comenzi vocale pentru a accesa ușor clipurile de pe Youtube, în situația în care cei mici încă nu știu să scrie.

Care este bugetul maxim pe care îl poți aloca?

Acest aspect este foarte important pentru că prețul poate dicta tipul de TV disponibil pentru buzunarul tău. Astfel, înainte de a cauta specificațiile unui TV cu ecran curbat sau ale unuia cu funcția 3D, spre exemplu, verifică întâi dacă acesta se încadrează în bugetul tău.  

Acestea sunt doar câteva din întrebările recomandate atunci când intenționezi să aduci în casa ta un obiect atât de folosit astăzi. Cu cât vei avea mai multe astfel de întrebări și vei căuta răspunsuri, poate chiar pe site-ul Altex.ro, care îți pune la dispoziție peste 400 de modele de TV, cu siguranță alegerea ta va fi una care să te mulțumească pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com

Articole relevante