5 motive pentru a alege un brad de craciun artificial

Autor: Revista Caminul

Daca si tu vrei sa faci pomul de craciun un pic mai devreme, poate inca din noiembrie, sau vrei sa-l pastrezi atat timp cat sa-l transformi intr-un copac de Pasti, alegerea care ti se potriveste cel mai bine este cu siguranta cea a unui brad de craciun artificial, vezi link catre BraziCraciun.net.

 1. Dureaza ani de zile

Asa cum am spus, cu bradutii falsi ai ocazia sa-ti pastrezi bradul decorat acasa tot timpul anului. Poate ca 12 luni complete ar fi o exagerare, ceea ce este sigur este ca, investind intr-un brad artificial de calitate, puteti conta pe acelasi pom pentru mai multe sezoane de Craciun.

 • Este comfortabil

 Achizitionand un brad de Craciun artificial, subtire sau foarte mare, in functie de gusturi si de spatiul disponibil, de la an la an trebuie doar sa urcati la mansarda (sau sa coborati in garaj) pentru a-l recupera si in cateva minute va fi asamblat si gata sa fie invadat de o multitudine de lumini si decoratiuni de Craciun.

 • Este curat si elegant

 Cu siguranta, unele ace, in fazele de asamblare si demontare, pot cadea, dar cu o maturare veti fi uitat deja de ele. Nu veti avea urme de rasina lipicioasa, dimpotriva, copacul va fi intotdeauna la fel de ordonat si fermecator pe cat tocmai a fost facut.

 • Este sigur

 Ati avut vreodata teama de foc gandindu-va la apropierea pomului de prizele electrice ale luminilor de Craciun? Nu? Acest lucru se datoreaza faptului ca ati ales intotdeauna sa aveti un brad de Craciun artificial care, fiind ignifug, nu risca sa se aprinda ca un bec.

 • Adunarea pomului de Craciun

Dupa ce ati ales si achizitionat bradul de Craciun perfect pentru nevoi va trebui sa-l asamblati si, chiar si in acest caz, exista mai multe optiuni, inclusiv doua principale:

 • Pomii de Craciun cu crengi cu cuplare cu baioneta: in acest tip de brad de Craciun fals ramurile trebuie sa fie agatate pe trunchi unul cate unul. Mai intai trebuie ventilate si apoi introduse in seria de cutii la diferite inaltimi pozitionate pe portbagaj.

  De obicei, diferitele crengute au o litera pentru fiecare coroana de ramura sau un marcaj diferit de culoare, astfel incat sa nu puteti gresi. Primele ramuri care sunt agatate sunt cele inferioare ale primului inel si trebuie deschise in toate directiile, astfel incat sa ocupe cat mai mult spatiu posibil, astfel incat structura interna sa nu fie dezvaluita.

  Rezultatul este intotdeauna satisfacator, dar asamblarea este putin mai lunga si mai laborioasa si este utilizata in cei mai prestigiosi brazi de Craciun artificiali, deoarece permite o deschidere foarte minutioasa si eficienta.
 • Pomii de Craciun cu ramuri umbrela: in acest caz ramurile sunt deja atasate direct de trunchi si trebuie pur si simplu deschise una cate una, acordand intotdeauna atentie incepand de jos in sus si deschizandu-le in toate directiile.

  Pentru a facilita operatia, puteti utiliza cateva siruri pentru a mentine ramurile superioare inchise in timp ce cele inferioare sunt deschise. Este un sistem foarte rapid atat în asamblare, cat si in demontarea bradutului fals, dar necesita inca cateva trucuri pentru a obtine un rezultat excelent.

 • Alta posibilitate sunt pomii de Craciun artificiali auto-ridicati, echipati cu ramuri de umbrela care pastreaza forma data lor prima data: dupa ce le scoateti din cutie, pur si simplu puneti-i in pozitie verticala si vor aparea deja cu ramurile deschise.

Cum sa decorati brazi de Craciun

Pentru ca un brad artificial de Craciun sa fie perfect, trebuie sa il decorati corespunzator folosind, in primul rand, luminile. Iata cateva sfaturi despre cum sa faceti asta:

 • tipul de iluminat: singurele lumini colorate fac cea mai mare parte a lucrului si sunt disponibile in diferite variante, incepand cu tipul de iluminat, care poate fi rece, cald sau multicolor si trebuie ales in functie de gustul personal.

 • Firul

Trebuie luata in considerare si culoarea firului, care ar trebui sa fie similara cu cea a pomului de Craciun. Alternativ, puteti opta pentru un fir transparent.

 • Numarul de lumini si lungimea lantului

Pentru a obtine un rezultat bun aveti nevoie de multe lumini pentru aceeasi lungime a cablului. De exemplu, pentru un copac de 180 cm alegeti un lant cu aproximativ 450 de lumini LED de 5 mm, dar pentru un efect unic si dens recomandam versiunea cu 1000 de LED-uri cluster (numite si Minicluster). Lungimea totala ideala a lantului ar trebui sa fie de 18-22 de metri.

 • Ansamblul

Dupa ce va asigurati ca functioneaza, incepeti sa asezati luminile incepand de spatele bradului pe partea laterala a prizei electrice, apoi treceti firul de-a lungul ramurii pana la varf si faceti-l sa se invarta pentru a-l asigura.

In cele din urma, aduceti-l inapoi spre spate pentru a trece la urmatoarea ramura. Facand acest lucru, luminile vor adauga adancime in bradul artificial, creand un efect cu adevarat deosebit.

 • Ascunderea suportului


Pentru a arata mai bogat si mai frumos, este recomandat ca sub brad de craciun artificial sa asezati cadouri de craciun pentu copii.

Articole relevante