Amenajare restaurant cu tapet în stil tradițional românesc

Autor: Revista Caminul

Se spune că în spatele unui restaurant cu specific românesc se află o poveste de neuitat. Poate fi amintirea unei nepot care și-a petrecut copilăria în ograda bunicilor, dorul unei familii care și-a luat inima-n dinți și a plecat cu anii pe alte meleaguri sau pur și simplu iubirea față de neamul românesc și toate tradițiile sale.

În proiectul de amenajare a unui astfel de restaurant, atenția la detalii joacă un rol important. Fiecare decorațiune are o semnificație aparte, dar și un impact puternic asupra clienților. Se știe prea bine că nu doar gustul preparatelor contează, ci și atmosfera și experiența pe care clientul o trăiește. Dacă nu știi cum poți amenaja restaurantul într-un mod inedit, ia în calcul aplicarea unui tapet în stil tradițional!

Există o varietate de decorațiuni moderne inspirate din stilul tradițional românesc pe care le poți include în decorul restaurantului, iar tapetul, cu siguranță, se află printre ele. Oferă un strop de autenticitate locului, promovează cultura românească și readuce la viață modul de amenajare al caselor vechi. Deoarece sunt disponibile variate modele din categoria tapet restaurant, vei avea posibilitatea de a face alegerile și în funcție de alți factori pe care îi consideri prioritari.

Avantajele tapetului pentru un restaurant

Datorită avantajelor pe care le are, tapetul este o opțiune excelentă pentru orice tip de decor. Chiar și pentru un restaurant!

 • Se poate aplica pe orice fel de material: tencuială, pereți vopsiți, beton, cărămidă, chirpici, etc.;
 • Datorită texturii, corectează imperfecțiunile de pe pereți;
 • Se întreține ușor, ceea ce înseamnă că poate fi curățat de fiecare dată când este nevoie;
 • Are un impact vizual puternic și poate schimba radical estetica restaurantului;
 • Se poate îndepărta cu ușurință atunci când se dorește acest lucru;
 • Dacă este întreținut corespunzător, poate avea o durată de viață lungă.

Ce modele de tapet în stil tradițional românesc găsești?

Îți amintești covoarele țesute manual pe care bunicii și străbunicii le afișau cu mândrie pe pereții caselor? Ei bine, deși le-au trecut demult vremea, astăzi le poți înlocui cu tapet. În magazinele de specialitate există o gamă destul de variată de modele de tapet în stil tradițional din care să alegi. Cele mai populare modele au la bază inserții cu flori, frunze sau forme geometrice.

Tapetul în stil tradițional românesc poate fi inspirația oricărui designer. Chiar și atunci când vorbim de amenajarea unui local, a unei case de vacanță sau a unei locuințe de la sat, îmbracă armonios peretele, oferă originalitate și o strălucire aparte. În plus, încăperea va beneficia de o atmosferă unică și extrem de plăcută.

Cum să amenajezi cu succes un restaurant tradițional

Designul unui restaurant poate fi proiectat de către o echipă de oameni specializați în design interior sau chiar de tine însuți. Dacă dorești ca tematica acestuia să fie inspirată din cultura românească, iată câteva repere de care să ți cont:

 • Aplică tapet în stil tradițional în zonele pe care dorești să pui accent;
 • Alege mobilier de restaurant și parchet din lemn masiv;
 • Completează decorul cu fețe de masă cusute manual și cu alte textile tradiționale fabricate din materiale naturale – lână, in, bumbac;
 • Alege o paletă cromatică cât mai colorată;
 • Optează pentru veselă din lemn, ceramică sau lut.
 • Alege corpuri de iluminat cu suport din lemn și lumânări pentru mese.

Decorul tradițional se remarcă prin prisma încărcăturilor emoționale pe care le transmite. Elementele utilizate în amenajarea spațiului trebuie să fie autentice și să cuprindă forme specifice stilului. Introdu în decor cel puțin o parte din elementele reprezentative ale stilului tradițional. Doar așa vei ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești pentru restaurantul tău!

Articole relevante