Apa Kangen – De ce avem nevoie de apă pură la robinet și cum o obținem

Autor: Revista Caminul

Atunci când vrei să ai un stil de viață sănătos te gândești la mâncarea pe care o consumi, la exercițiile fizice pe care le faci acasă sau la sală și poate la sesiuni de mindfulness care te ajută să obții un echilibru între o minte limpede și un corp care se bucură de toate substanțele nutritive pe care i le pui la dispoziție. Iar dacă ai adoptat deja acest stil de viață și simți că totuși ceva lipsește, că nivelul tău de energie este în continuare scăzut în unele zile și că pielea pur și simplu refuză să arate ca cea a persoanelor faimoase pe Instagram, cel mai probabil nu te-ai gândit la un element extrem de important din viața ta: apa. Și este de înțeles, fiind mereu la îndemână, calitatea apei este ușor de neglijat. Puțini sunt cei care se gândesc cu adevărat că apa de la robinet în care fierbem mâncarea poate face mai mult rău decât bine, indiferent de ce alte ingrediente sănătoase se folosesc pentru prepararea mâncării și sunt și mai puțini oameni care se gândesc la efectele pe care apa îmbuteliată în plastic le poate avea, nu doar asupra corpului, ci și planetei.

Cu toate că știm cu toții cât de importantă este hidratarea și consumul de apă curată, adesea neglijăm acest aspect sau chiar facem alegeri nesănătoase, optând pentru sucuri care de fapt nu hidratează, ci chiar aduc un aport mare de zahăr sau acid cu care apoi corpul trebuie să lupte ca să îl neutralizeze sau consumând apă direct de la robinet care deși reglementată mult mai mult decât apele îmbuteliate, vine totuși cu o cantitate mare de clor și impurități.

Având în vedere importanța apei în viața noastră și totodată nivelul scăzut de atenție pe care îl avem atunci când alegem ce fel de apă consumăm, în acest articol vom discuta despre efectele pe care aceasta poate să le aibă pentru organism, despre alternative pentru apa din sticlele de plastic și îți vom prezenta acțiuni importante pe care poți să le faci cu ușurință pentru a-ți păstra vitalitatea și starea de sănătate, mult timp de acum înainte.

De ce este atât de importantă apă curată

Nu ai nevoie de un expert sau de un medic ca să afli că ai nevoie de apă. Dar te-ai gândit vreodată de ce este atât de importantă apa pentru organism? Și nu vorbim despre apa de la robinet sau cea care trece prin multe procese de filtrare lăsată fără multe componente nutritive, ci despre apă bună, curată, cu pH optim pentru nevoile tale și toate mineralele pe care o apă poate să le aibă prezente în componența ei.

În primul rând, hidratarea corectă este importantă deoarece corpul este alcătuit în 2 treimi din apă, iar echilibrul între apă și electroliți din corpul nostru determină modul în care funcționează majoritatea funcțiilor corpului, inclusiv sănătatea nervilor și mușchilor.

Consumul de apă (atenție: lichidele consumate sub alte forme decât apă, necesită procesare internă suplimentară de către corp ca să fie folosite la hidratare) are numeroase scopuri pentru corpul nostru, iar printre ele se numără:

 • eliminarea deșeurilor prin urină și piele,
 • controlul temperaturii corpului,
 • echilibrarea ritmului cardiac și tensiunii,
 • menținerea unui metabolism sănătos,
 • sănătatea îndelungată a încheieturilor,
 • sănătatea creierului (fiind primul organ în lista priorităților organelor care primesc apă).

Fără apă, corpul începe să intre în colaps. Acest proces se mai denumește și binecunoscuta deshidratare, o regăsim la aproape întreaga populație și are diferite grade de avansare.

Deshidratarea ușoară vine cu semne de oboseală, urină închisă la culoare sau stări de nervozitate inexplicabile. Simptomele de deshidratare avansată pot fi dureri de cap, anxietate severă sau confuzie. Iar conform tratatului de Hidratare “Puterea miraculoasă a apei” scris de doctorul iranian Fereydoon Batmanghelidj, bolile severe ale civilizației noastre precum diabet, osteoporoză, boli cardiovasculare, de încheieturi, sau chiar afecțiuni ale tractului digestiv, colon sau hernii hiatale, apar atunci când corpul este privat pic cu pic, zilnic, pe perioade lungi de timp, de cantitatea optimă de apă.

Este adevărat că în viața de zi cu zi este puțin probabil să te întâlnești cu o deshidratare în adevăratul sens al cuvântului, dar cu siguranță corpul îți prezintă semne prin care îți atrage atenția că nu ai consumat suficientă apă și mai ales, apă de calitate pentru a-l ajuta să facă față cu succes tuturor proceselor pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit și programului zilnic.

Deși atingerea unui echilibru de apă în corp este ceva care ce ar putea să se întâmple fără efort, deoarece se poate consuma cantitatea optimă pentru fiecare individ între mese, majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de faptul că organismul este la doar 1 sau 2 procente de o posibilă problemă.

Experții spun că modificări ușoare ale nivelului de apă din organism pot duce la scăderea performanței, mai ales în cazul celor care practică un sport, dar și a celor care își desfășoară activitatea la birou. În cazul în care nivelul de apă scade cu aproximativ 3% pot apărea schimbări fiziologice care pot avea consecințe asupra stării de sănătate, precum tensiune crescută. Iar consumul de apă care nu aduce beneficii organismului, precum apa de la robinet sau așa zisa apă plată care în multe cazuri se dovedește a nu fi ce promite poate aduce numeroase alte probleme de sănătate, începând cu probleme digestive, până la efecte pe termen lung care se văd și prin lipsa de strălucire și elasticitate a pielii.

Ce conține apa pe care o bem

Atunci când vorbim despre consumul de apă, putem să ne rezumăm la a avea un ionizator de apă bun sau la nevoia de a face această mare schimbare în viața ta.

Când apa de la robinet are adesea un miros neplăcut și multe impurități este cazul să nu mai gătești nimic cu ea, iar să apelezi la apa din sticle de plastic este costisitor și aduce și alte dezavantaje pe care trebuie să le știi.

Apa din sticlele de plastic

Contribuie la gradul ridicat de poluare al planetei, chit că sunt reciclate. Fabricarea și transportul lor lasă o amprentă de carbon considerabilă, iar dacă spui că nu te privește pe tine acest lucru, gândește-te că poluarea este resimțită chiar în apa pe care o bei din aceste sticle, dar și în aer și alimente. În plus, reciclarea unei sticle de plastic este lentă, mai exact, tu bei apa în câteva minute, iar sticla ei rămâne până la 1000 ani în mediul înconjurător. Astfel, din start, apa în sticle de plastic ar trebui să dispară de pe lista de cumpărături a tuturor.

 • Un factor care ridică semne de îngrijorare în ultimii ani este că apa îmbuteliată poate pune oamenii în pericol, conținând microplastic. Mai exact, bucăți mici de plastic, sub 5 mm, care se găsesc în apa din recipientele de plastic, dar și în cosmetice. Un studiu efectuat de Organizația Mondială a Sănătății a scos la iveală că aproximativ 93% dintre brandurile populare de apă din lume furnizează apă cu un conținut de fibre de plastic.
 • Pe lângă microplastic, amintim chimicalele care se eliberează din plastic în apa de care o bem și ajungem să ne întrebăm de ce ne facem atât de mult rău și chiar plătim sume anuale considerabile pentru a ne afecta singuri sănătatea.
 • Există, de asemenea, numeroase studii care demonstrează că apa din sticle de plastic afectează fertilitatea, hormonii și este asociată cu afecțiuni grave în rândul adulților.

E bine sau nu să consumăm apa de la robinet?

Cât despre efectele nocive pe care apa nefiltrată de la robinet le poate avea, este îndeajuns să deschizi robinetul, să umpli un pahar cu apă și să te uiți bine la ce conține. Vei ști imediat că nu îți dorești să o bei așa cum este și că faci o greșeală atunci când o folosești pentru a pregăti mâncarea.

Iar dacă am eliminat cele două mari opțiuni, ce ne mai rămâne? Cum putem să consumăm apă bună pentru organism, fără un râu limpede în spatele casei, plin cu pietre care filtrează în mod natural apa? 

Cum putem să consumăm apă bună pentru corp

Este mai ușor decât crezi să te întorci la apa de la robinet. Dintre toate variantele disponibile este cea mai ieftină, cea mai reglementată și analizată de autorități, cea mai eficientă și cea mai la îndemână. Dacă pui în balanță costurile anuale pentru apa din sticle de plastic, care afectează organismul destul de mult, cu banii pe care îi cheltui atunci când consumi apă de la robinet, vei vedea că sumele sunt incomparabile. Și vestea bună este că poți transforma apa de la robinet în apă sănătoasă pentru organism, cu o paletă largă de valori de pH pe care chiar tu le selectezi, în funcție de nevoile pe care organismul tău le are.

Pentru a folosi apa de la robinet cu încredere există un sistem japonez de ionizare și filtrare a apei de care multe vedete și oameni cu vieți longevive se bucură, dar și spitale cu echipamente de ultimă generație și în special oamenii care vor să aibă parte de un stil de viață cu adevărat sănătos.

Aparatul de apă Kangen produce mai multe tipuri de apă, fiecare având numeroase beneficii pentru sănătatea organismului și le poți avea la tine acasă, fără să mergi la cumpărături, fără să cheltui o mică avere pe câte o sticluță care conține aceste tipuri de ape benefice, care sunt oricum ambalate în plastic atunci când le cumperi din magazine. Așadar, prin instalarea aparatului de apă Kangen la tine acasă poți avea:

 • apă antioxidantă: reduce oxidarea, reduce reziduurile acide metabolice, hidratează mai eficient fiind microstructurată (disponibilă în 3 valori de pH alcalin),
 • apă pentru înfrumusețare – ten, păr și diverse întrebuințări în casă (pH 6.0),
 • soluție degresantă – fără chimicale  (pH 11.5),
 • soluție dezinfectantă – fără chimicale  (pH 2,5),
 • apă filtrată: curată, proaspătă, nelimitată și cu un pH neutru.

Beneficiile tipurilor de apă Kangen

Vom începe cu beneficiile generale pe care le aduce aparatul de apă Kangen, apoi îți vom prezenta, pe rând, beneficiile pe care consumul de apă Kangen le aduce organismului tău pe termen lung.

Un aparat de apă Kangen instalat în casa ta produce constant apă curată, proaspătă pentru băut și gătit. Una dintre cele 5 ape este recomandată și pentru copii mici (sub 3 ani), iar dacă ești părinte știi prea bine cât de dificil este să găsești apă bună pentru cei mici și cât de multe bidoane de apă trebuie să aduci acasă.

Un beneficiu major pe care îl aduce aparatul de apă Kangen este renunțarea la sticlele de plastic. Sănătatea ta se îmbunătățește considerabil atunci când consumi apă curată, nestătută și fără chimicale dăunătoare atât ție, cât și mediului.

Practic, cu apa Kangen ai acasă apă pentru băut, pentru gătit, pentru îngrijirea și curățarea tenului și apă care are puterea să curețe și să dezinfecteze casa, fără să fie nevoie să apelezi la produse dăunătoare de curățenie. Tipul de apă de care ai nevoie poți să îl schimbi folosind setările ionizatorului de apă Kangen. Acest aparat este prezentat și pe GoostoMix, platforma care oferă sfaturi pentru un stil de viață echilibrat și informații despre aparate care te ajută să trăiești mai ușor și mai sănătos.

Consumând corect și suficientă apă Kangen, vei da corpului tău apa de care el are nevoie să își facă curățenie internă și îl vei ajuta să se întoarcă la procese optime de funcționare. De aceea după o perioadă de consum poți să observi efecte precum:

 • mai multă energie,
 • mai multă putere de concentrare,
 • somn mai liniștitor,
 • piele elastică,
 • hidratare suficientă,
 • gust mai bun al mâncării,
 • piele luminoasă,
 • reducerea balonării,
 • tranzit intestinal ușurat,
 • și multe altele.

Tipuri principale de apă produse de ionizatorul Kangen și beneficiile lor

Cu un singur aparat, poți să îți transformi stilul de viață, să îți menții sănătatea și să protejezi mediul înconjurător. Aparatul de apă Kangen poate produce la tine acasă, conectat la robinet și la o sursă de curent electric, mai multe tipuri de apă, cu diferite scopuri.

Apa Clean

Aceasta este apă filtrată, curată, cu pH neutru de 7. Este recomandată pentru copii până la 3 ani și pentru adulți. Ea poate fi folosită pentru a prepara mâncare, lapte praf pentru bebeluși și pentru a lua, când e cazul, pastilele alopate.

Consumând apă Clean vei elimina din viața ta chimicalele și particulele de plastic pe care le consumi zilnic atunci când bei apă din sticle de plastic.

Apa Kangen cu pH 8,5 – 9.0 – 9,5

Această apă hidratează la nivel celular, energizează și este recomandată zilnic și în special în timpul activităților intense, precum sport deoarece ajută la îmbunătățirea oxigenării creierului.

Apa Kangen cu pH crescut ajută și la prevenirea semnelor îmbătrânirii deoarece are efect antioxidant și îmbunătățește tranzitul intestinal.

Poți să o folosești la gătit, băut, pentru cafea sau ceai și trebuie să știi că are puterea de a accentua gustul mâncării, astfel nu vei mai simți nevoia să adaugi multă sare în mâncare.

Apă Beauty

Această apă este pentru uz extern și are numeroase scopuri:

 • demachiant – folosind doar apă Beauty poți să îți cureți tenul, iar dacă o combini cu un ulei de măsline bio, aceasta demachiază chiar și produsele rezistente la transfer;
 • apă pentru curățat fața;
 • tonic pentru ten;
 • aftershave pentru bărbați;
 • ajută la eliminarea unor probleme dermatologice;
 • poți prepara cu ea produse de îngrijire a corpului cu efecte extraordinare eliminând astfel chimicalele pe care in mod normal le introduci în corp prin piele;
 • poți face curățenie în casă sau la birou;
 • potrivită pentru florile care preferă apă ușor acidă;
 • ajută la îngrijirea blănii animalelor de companie.

În plus, cu apa Beauty poți să lustruiești electrocasnicele, suprafețele de sticlă și să uzi florile, prelungindu-le viața.

Apa Puternic Alcalină cu pH 11,5, cu efect de degresant natural

Renunțarea la produsele de curățenie pline de chimicale este un vis pentru mulți oameni care au un stil de viață activ și au nevoie să curețe casa rapid și eficient. Produsele pline de chimicale afectează organismul în mod direct și pot avea efecte asupra aparatului respirator, a pielii și a ochilor.

Folosind apa Kangen cu pH 11,5 vei putea degresa suprafețele fără să mai atingi chimicale vreodată.

Apă Puternic Acidă cu pH 2,5 cu efect de dezinfectat natural

Apa puternic acidă este recomandată pentru tratarea aftelor, rănilor superficiale și pentru dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor.

Recomandăm aparatul de apă Kangen

Beneficiile prezentate sunt doar o parte din cele pe care le poate aduce apa Kangen în viața ta. Apelează cu încredere la un distribuitor de ionizatoare Kangen pentru a afla mai multe informații, dar și despre alte aparate care te vor ajuta să îți transformi viața.

Articole relevante