Învață de la GoostoMix cum să împaci un stil de viață activ cu o nutriție echilibrată

Autor: Revista Caminul

Alegerile alimentare zilnice oglindesc mare parte din sănătate și influențează în mod direct felul în care te simți și arăți astăzi, dar și peste ani. O nutriție echilibrată începe încă din perioada bebelușiei, atunci când faci cunoștință cu mâncarea solidă, iar rezultatele ei se văd pe tot parcursul vieții, în special după vârsta de 30 ani, când ridurile și problemele de sănătate încep să apară dacă alegi să consumi mereu alimente procesate și să nu ai grijă de corpul tău. În combinație cu activitatea fizică și o minte limpede, alimentația sănătoasă contribuie la menținerea unei greutăți ideale, la reducerea riscului de a dezvolta boli cronice precum cancer sau afecțiuni ale inimii, susține sănătatea în general și nivelul de energie.

Majoritatea specialiștilor, doctorilor și părinților grijulii recomandă o nutriție echilibrată, iar mulți oameni promit că de mâine vor mânca sănătos, dar știm prea bine că este ușor de spus și greu de pus în practică. GoostoMix întelege de asemenea barierele întâmpinate de persoanele active în drumul către o alimentație sănătoasă și de aceea am putea spune că este platforma care ajută oamenii să împace viața alertă, mereu pe fugă, cu gătitul acasă, folosind ingrediente sigure.

Importanța unei bucătării premium acasă

Mâncarea gătită acasă este apreciată de toată lumea, indiferent de vârstă. Totuși procesul de a prepara un meniu zilnic echilibrat necesită timp, destul de mult. Iar dacă te numeri printre cei care au un program plin cu diferite activități știi prea bine că în unele zile o comandă sau o masă compusă din alegeri mai puțin fericite care vin ambalate în plastic reprezintă o cină rapidă.

Pe GoostoMix găsești însă soluții la îndemână care te vor ajuta să ai mereu ceva proaspăt gătit, cu un timp minim petrecut în bucătărie. Sute de rețete și sfaturi care vin la pachet cu un număr de aparate de bucătărie performante vor transforma modul în care gătești și mănânci și te vor ajuta să adopți o alimentație ca la carte. Asta nu înseamnă că vei elimina dulciurile sau felurile de mâncare preferate, pentru că o nutriție echilibrată presupune exact ceea ce prezintă: echilibru. Câte puțin din toate ca să oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie, fie că urmezi un regim vegetarian sau unul carnivor.

Folosind aparatul de bucătărie Thermomix, prezentat pe GoostoMix, vei putea exclude din procesul de preparare a mâncării pașii care consumă timp. Pe scurt, Thermomix are nevoie doar de ingrediente, pe care le pui în recipientele sale și de setarea pașilor folosind ecranul smart. Adaugi legumele, carnea, iar el le toacă, sotează, fierbe sau gătește la aburi conform instrucțiunilor rețetei. La Thermomix poți să prepari totul de la zero, începând de la făină și lactate, fie ele și vegetale, până la sarmale cu gust de amintiri din copilărie. Pe website-ul GoostoMix poți să găsești informații despre acest aparat care merge mână în mână cu un program încărcat și dorința de a avea mâncare sănătoasă gătită acasă.

Un alt produs prezentat pe GoostoMix este un ionizator de apă, care susține o alimentație sănătoasă prin folosirea apei bune.

Cu ajutorul acestui ionizator care produce apă alcalină microstructurată poți obține 5 tipuri de apă, cu 7 pH-uri diferite. Apa Kangen este puternic hidratantă, fiind microstructurată, antioxidantă și alcalină. În funcție de tipul de apă ales acest aparat te ajută, printre altele, la:

  • hidratarea zilnică eficientă,
  • curățarea tenului și părului,
  • înlocuirea produselor de curățenie din casă.

În plus, atunci când vrei să te organizezi mai bine și să faci alegeri sănătoase, poți accesa blogul GoostoMix pentru informații valoroase despre alimentație, tehnologie în bucătărie și date interesante ce privesc nutriția.

Ingrediente pentru o alimentație sănătoasă de pe GoostoMix

Ingredientele pe care le folosești pentru a prepara mâncare sunt de asemenea extrem de importante. Aparatele de bucătărie cu siguranță ajută la prepararea felurilor de mâncare într-un mod cât mai sănătos, însă pentru a face acest lucru, trebuie să alegi ingredientele potrivite.

Atunci când alegi ingrediente naturale, neprocesate, contribui la sănătatea ta, a familiei, a planetei și susții economia locală, apelând la producători care cresc legume într-un mod natural și sustenabil.

Secțiunea cu superalimente, dar și cea despre nutriție din blogul GoostoMix, oferă sfaturi valoroase despre vitaminele și mineralele prezente în alimente și felul în care poți să le incluzi în meniul tău pentru a beneficia din plin de tot ce au mai bun de oferit.

Sfaturi pentru o nutriție echilibrată susținute de GoostoMix

Indiferent de cât de încărcat este programul tău, cu aparatele potrivite în bucătărie și informațiile necesare poți consuma alimente variate care oferă sănătate, energie și o stare de bine generală. Există o serie de sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când vrei să mănânci sănătos, iar GoostoMix le oferă cu fiecare ocazie. Printre ele se numără:

  • consumul zilnic de fructe și legume – pentru o porție sănătoasă de antioxidanți și energie este indicat să înlocuiești gustările procesate cu fructe sau legume crude, iar la prânz și cină este important să ai alături o salată de legume, atunci când felul de mâncare ales o permite;
  • alegerea unei porții potrivite – o farfurie trebuie să conțină o varietate de alimente, iar câte puțin din fiecare va face ca stomacul tău să fie fericit. Include în dieta ta zilnică cereale, pseudocereale și super alimente. Evită consumul excesiv a unui singur tip de aliment, punând accent pe varietate și o farfurie cu un conținut colorat.
  • includerea micului dejun – mulți oameni activi sar peste micul dejun, justificând această acțiune cu lipsa timpului. Dar un mic dejun nutritiv poate să fie format dintr-un smoothie sau un simplu iaurt de casă cu cereale. Intră pe GoostoMix și descoperă cum poți să prepari acasă un iaurt sau alte preparate pentru mic dejun în câteva minute și bucură-te de dimineți pline de energie oferită de mâncare hrănitoare.
  • efectuarea activităților fizice – o alimentație echilibrată este completată de mișcare. Fie că te plimbi 30 de minute pe jos sau mergi la sală în fiecare zi, important este să eviți să îți petreci timpul doar în scaunul de birou și pe canapea. Mișcarea îmbunătățește digestia și ajută la evitarea multor afecțiuni.

Frumusețea vine din ce mănânci 

”Ești ce mănânci” sau ”frumusețea vine din interior” sunt expresii des auzite care prezintă, printre altele, cât de importantă este alimentația. Atunci când mănânci echilibrat te simți bine pentru că oferi corpului nutrienți și, implicit, arăți bine.

Articole relevante