Avantajele sucului de mere şi beneficiile pe care acesta le aduce sănătăţii

Autor: Revista Caminul

Mărul se bucură de proprietăţi importante şi domină numeroase fructe în ceea ce priveşte popularitatea, datorită numărului mare de beneficii oferite organismului. Suc aRoma este un suc natural din măr, obţinut prin procese care să nu distrugă proprietăţile mărului. În plus, în compoziţia acestui suc nu se găsesc substanţe nocive şi nici compuşi chimici care să afecteze organismul. Sucul de mere este recomandat pentru mai multe proprietăţi şi beneficii care îl fac unic.

Ce proprietăţi are sucul aRoma?

Atunci când este consumat în mod regulat, sucul aRomavine cu proprietăţi terapeutice recunoscute:

–                 Sucul de mere are proprietăţi împotriva cancerului;

–                 La nivelul organismului are rol diuretic şi depurativ;

–                 Acţionează ca detoxifiant al ficatului;

–                 Este un laxativ natural foarte bun;

–                 Este un bun tonic pentru întărirea şi refacerea musculaturii;

–                 Acţionează ca tonic al sistemului nervos;

–                 Este un remediu bun pentru dureri de natură reumatică.

Datorită acestui număr mare de proprietăţi benefice, sucul de mere este recomandat inclusiv de nutriţionişti.

Ce valoare nutritivă are sucul de mere

Sucul de mere conţine mai multe substanţe nutritive, inclusiv vitamina C, precum şi vitaminele din grupa B, alături de alte minerale, cum ar fi fierul, calciul, magneziul, manganul şi cuprul. În sucul de mere există şi fibre, cum ar fi substanţele de natură fitochimică, procianidinele şi flavonolii. O ceaşcă de suc de mere reprezintă 10% din carbohidratii necesari zilnic, datorită cantităţii de zahăr din suc.

Se poate ţine o dietă cu suc de mere?

Merele au în compoziţie o cantitate foarte mare de apă iar un măr mediu are aproximativ 85% apă. Toate alimentele cu conţinut mare de apă au puţine calorii. De asemenea, mărul are şi fibre care ajută la pierderea kilogramelor în plus. Un măr mediu are în jur de 4% fibre. 

Fibrele reprezintă în jur de 16% din cantitatea de fibre generală necesară pentru o zi. Numărul de fibre din măr este foarte mare ţinând cont de faptul că au un conţinut caloric redus. Chiar dacă acest lucru ţine de tipul fibrelor care se află în mere, există şi studii care indică faptul că un consum mare de fibre este asociat cu o greutate a corpului mică şi cu un risc diminuat în ceea ce priveşte obezitatea.

Consumul de fibre poate să încetinească digestia alimentelor care ajută o persoană să se simtă sătulă cu un număr mic de calorii consumate. Acesta este şi motivul pentru care sunt recomandate alimentele cu conţinut mare de fibre.

Fibrele sunt cele care ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv şi sunt cele care hrănesc bacteriile din intestine şi stomac, care pot să aibă mai multe beneficii în ceea ce priveşte metabolismul şi controlul greutăţii.

Dieta pe bază de suc de mere este cea care ajută la detoxifierea organismului prin faptul că acesta conţine numeroase substanţe nutritive şi vitamine, fibre, minerale şi fitonutrienți, beneficii pentru organismul uman. În timpul dietei cu suc de mere nu se va consuma exclusiv sucul de măr ci în combinaţie cu alte alimente.

Articole relevante