Recomandări de urmat înainte de solicitarea unui credit pentru nevoi personale

Autor: Revista Caminul

Oricui i se poate întâmpla să ajungă la fundul sacului și să afle în poziția de a cere bani cu împrumut. Este momentul în care trebuie să te gândești de mai multe ori înainte de a completa cererea de solicitare a unui credit pentru nevoi personale și să iei această decizi în cel mai chibzuit mod. Gândește-te că orice împrumut pe care îl accesezi trebuie returnat la un termen stabilit și că orice întârziere sau depășire a acelei date echivalează cu o problemă financiară și mai mare. Așa că, dacă te afli în situația de a avea nevoie de bani și de a face un credit iată care sunt aspectele la care trebuie să te gândești înainte!

Am nevoie de bani împrumut! Mă pot descurca altfel? De unde împrumut banii?

Da, poate că primul tău gând este să ceri bani cu împrumut și nu este nicio rușine dacă apelezi la acest tip de ajutor. Numai că trebuie să-ți analizezi foarte bine opțiunile. De exemplu, poate poți să vinzi ceva de care nu mai ai nevoie și care poate fi transformat rapid în banii necesari rezolvării problemei tale. Ori poți să apelezi la un avans din salariu, ceea ce te-ar ajuta să rezolvi problema fără să faci un împrumut care presupune plata unei dobânzi pe lângă banii primiți.

În cazul în care soluția salvatoare nu se numără printre cele mai sus enumerate, atunci trebuie să te gândești de unde iei bani cu împrumut. Poți să o faci de la cei apropiați, caz în care nu ai de plătit nicio dobândă. Numai că, orice împrumut obținut în acest fel este și o datorie morală foarte apăsătoare. Așa că te poți orienta către un serviciu oficial de creditare – bancă ori ifn. În funcție de venit, poți obține creditul de la bancă, fie ca un împrumut de nevoi personale, fie ca un descoperit de cont.

Dacă ai nevoie de bani pe termen scurt, atunci poți să soliciți un credit rapid. Este o variantă utilă pentru cei care au încasări mici, venituri scăzute, sunt restanțieri sau au fost refuzați de bancă din cauza credit scoring-ului. Desigur, într-un astfel de caz, vei obține o sumă mai mică ori va fi necesară prezența unui co-debitor sau prezentarea unei garanții (la cei restanțieri, rău-platnici sau care sunt în Biroul de Credit).

Pot să plătesc creditul la termenul stabilit?

Nu cere bani pe care nu-i poți returna la termen pentru că orice zi de întârziere sau de amânare a plății înseamnă alți bani pe care ii ai de dat înapoi. Indiferent de suma împrumută sau de creditor (excepția făcând creditul fără dobândă) vei avea de plătit ceva în plus pentru ceea ce ai împrumutat. Neplata sumei principale și a dobânzii percepute pentru obținerea acesteia echivalează cu plata unor dobânzi care se aplica întregii sume de plată și care este calculată prin raportare la fiecare zi de întârziere.

Mai mult decât atât – nu cere mai mulți bani decât ai nevoie și îți poți permite să rambursezi în mod controlat. Orice depășire a sumei cu care ești confortabil la plată va avea efecte negative asupra bugetului tău și va duce la o situație financiară neplăcută. Trebuie să ai grijă de împrumutul tău, dacă nu vrei să-l transformi într-un inamic al bugetului personal și vrei să-ți fie prieten devotat ori de câte ori ai nevoie de bani!

Sursă: Emporiki.ro

Articole relevante

Lasa un comentariu