Revista Caminul
  • Casa
  • Gradina
  • Practic
  • Arta
  • Diverse

Revista Caminul

  • Casa
  • Gradina
  • Practic
  • Arta
  • Diverse
Practic

Bain Marie pentru restaurante si catering

Autor: Revista Caminul aprilie 15, 2022
Autor: Revista Caminul aprilie 15, 2022 0 comentarii

Un bain marie este folosit pentru a mentine mancarea calda. Face acest lucru furnizand caldura constanta pe perioade lungi de timp. Aceasta inseamna ca alimentele pre-gatite vor fi pastrate calde pana cand este timpul sa fie mancate. 

Aceste dispozitive profesionale sunt mari si de obicei compatibile cu bain marie gastronomice. Sunt foarte utilizate de companiile de catering, bufete mari sau zone cu autoservire. Vei gasi bain marie intr-o varietate de dimensiuni, care ofera optiuni fie cu caldura umeda, fie cu caldura uscata.

Bain Marie – Beneficii

Bain Marie este o alegere ideala pentru restaurantele aglomerate, deoarece le va permite topirea ingredientelor, mentinerea temperaturii alimentelor, crearea de mese specializate, care necesita o gatire mai lenta. 

La alegerea unui bain marie, ar trebui sa stii ce tip de dispozitiv sa alegi, in functie de nevoile tale. Un bain marie cu caldura umeda foloseste o camera cu apa fierbinte pentru a mentine alimentele calde. Odata ce bain marie incalzeste apa la o temperatura stabilita, tava cu alimente este introdusa in apa, mentinand in consecinta alimentele la temperatura dorita. 

Un bain marie cu caldura uscata foloseste un element de incalzire (spre deosebire de apa) pentru a incalzi direct baza tigaii. Nu toata lumea este un fan al acestei optiuni, deoarece se poate intampla sa usuce sosurile sau cremele. Cu toate acestea, ofera anumite beneficii. 

Baie Marie cu caldura umeda 

Caldura usoara. Temperaturile apei nu vor depasi punctul de fierbere, ceea ce inseamna ca exista mai putine sanse ca mancarea sa se arda sau sa se lipeasca de tigaie. 

Aburi. Aburul si umiditatea pe care le emana bain marie umed ajuta la prevenirea uscarii alimentelor in timp. 

Caldura pe toata suprafata. Intreaga tava cu alimente va avea aceeasi temperatura ca si apa. Modelele de calitate asigura ca nu exista zone calde sau reci.

Compatibil GN. Deoarece majoritatea modelelor sunt compatibile cu tigaile gastronomice, va fi usor sa le inlocuiesti in perioadele aglomerate. 

Daca intentionezi sa utilizezi bain marie pentru o perioada lunga de timp, este necesar sa umpli ocazionala camera de apa.

Baie Marii cu caldura uscata 

Incalzire rapida. Deoarece nu exista apa de incalzit, aceste bain marie sunt gata de utilizare foarte repede (foarte bune pentru catering mobil).

Compatibil GN. La fel ca la modelul de bain marie cu caldura umeda, poti schimba rapid tigaile gastronomice pentru a mentine mancarea calda fara probleme.

Eficient energetic. Nu este implicata apa calda. Aceasta inseamna ca nu se foloseste atat de multa energie. 

Utilizare in siguranta. De asemenea, deoarece nu este implicata apa calda, exista mai putine sanse ca angajatii sau clientii sa se arda din cauza scurgerilor sau aburilor.

‏Cele mai mari dezavantaje ale bain marie cu caldura uscata, este ca pot usca sosurile si cremele. De asemenea, tind sa infierbante unele parti ale alimentelor, fata de altele.

0 comentarii
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Revista Caminul

articol anterior
Cafeaua – o modalitate prin care iti poti pune in valoare creativitate la tine acasa
urmatorul articol
Afla cum poti amenaja terasa astfel incat clientii sa se bucure de ea in orice moment al anului!

Articole relevante

Cum se alege o camera video de buna calitate in...

iunie 27, 2022

Sfaturi pentru proiectarea garajului dvs.

iunie 20, 2022

Butelii GPL pentru centrala termica

mai 28, 2022

Sfaturi și produse utile pentru a evita mușcăturile de insecte

mai 19, 2022

Care sunt caracteristicile structurilor metalice de tip container modular?

mai 18, 2022

Cum să creezi o atmosferă caldă și liniștitoare în cabinetul...

mai 16, 2022

Lasa un comentariu Anuleaza

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Salveaza-mi datele pentru urmatorul comentariu!

Cauta

Noutati

  • Cum să economisiți energie, apă și detergent în timp ce vă spălați hainele?

    august 12, 2022
  • Pahare și căni în funcție de tipul de cafea

    iulie 21, 2022
  • Avantajele bradului de Craciun artificial pentru sanatate

    iulie 14, 2022
  • De ce să investești într-o yală smart?

    iulie 11, 2022
  • Jocul responsabil salvează atât jucătorii, cât și căminul acestora!

    iulie 7, 2022

Categorii

  • Casa
  • Gradina
  • Practic
  • Arta
  • Diverse

Parteneri Media

Casa si Gradina

Arthitecture.ro

Ziarul Top

Pretaporter.ro

Webstyle

B24Fun

Top21

Gedave.ro

Utile

  • Contact
  • Politica de Confidentialitate
  • Politica de Utillizare Cookies
  • Publicatii Partenere
  • EuroMedic

Mail :


infocons

Copyright 2020 @ revistacaminul.ro - Toate drepturile rezervate | Sitemap

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs. pentru aceasta folosinta. Pentru mai multe detalii , vedeti "Politica de utillizare cookie-uri"