Ce tipuri de ochelari de vedere există și ce caracteristici au

Autor: Revista Caminul

Ochelarii de vedere se pot clasifica în funcție de forma și nuanța ramelor, sau în funcție de specificul lentilelor cu care sunt echipați. Dacă vrei să achiziționezi o pereche de ochelari pentru scris, citit sau condus, cere sfatul specialiștilor Lensa în cadrul unei programări optometrice gratuite. Vei afla astfel mai multe informații utile despre:

Clasificarea ochelarilor de vedere după tipul lentilei

Clasificarea ochelarilor de vedere se face, în principal, în funcție de tipul lentilei. Există trei tipuri de lentile: sferice, cilindrice și torice. Lentilele sferice sunt cele mai utilizate pentru corectarea miopiei și a hipermetropiei. Astfel, persoanele care se confruntă cu dificultăți în a vedea obiecte de la distanță (miopie) sau de aproape (hipermetropie), găsesc în lentilele sferice o soluție eficientă.

Lentilele cilindrice sunt utilizate pentru a corecta astigmatismul, o afecțiune în care ochiul nu focalizează lumina în mod egal în toate direcțiile. Astfel, imaginea percepută de persoanele cu astigmatism este deformată sau neclară. Lentilele torice, pe de altă parte, combină caracteristicile lentilelor sferice și cilindrice. Acestea sunt recomandate persoanelor care suferă de miopie sau hipermetropie și astigmatism, în același timp.

În ceea ce privește materialul din care sunt confecționate lentilele, acesta poate varia. Cele mai comune sunt lentilele de plastic, datorită ușurinței și durabilității lor. Lentilele din sticlă, deși sunt mai grele, oferă cea mai bună claritate a vederii. Lentilele de policarbonat sunt extrem de rezistente la impact, ceea ce le face ideale pentru copii sau pentru persoanele care practică sporturi de contact.

Multe lentile pentru ochelari de vedere beneficiază de tratamente speciale care îmbunătățesc performanța și durabilitatea lor. Un exemplu în acest sens sunt lentilele cu acoperire anti-reflexii, ce pot reduce strălucirea și îmbunătățesc semnificativ confortul vizual. De asemenea, lentilele cu acoperire anti-zgârieturi pot prelungi durata de viață a lentilelor.

În funcție de necesitățile fiecărei persoane, există lentile cu focalizare simplă, dublă sau multiplă. Lentilele cu focalizare simplă au aceeași putere de corecție pe întreaga suprafață a lentilei. Lentilele bifocale au două zone de focalizare diferite, una pentru vedere la distanță și una pentru citit. Lentilele multifocale sau progresive oferă o trecere lină între mai multe zone de focalizare, de la distanță la aproape, fără linii vizibile între acestea.

Cele mai utilizate rame pentru ochelarii de vedere 

Există o mulțime de modele pe care le poți comanda din oferta Lensa. De exemplu, modelele Clip-On reprezintă o soluție inovatoare și practică pentru cei care poartă deja ochelari de vedere, oferindu-le o protecție suplimentară împotriva razelor UV, sau o vizibilitate îmbunătățită în condiții de lumină puternică. Pe Lensa.ro găsești rame pentru ochelari de vedere Clip On

Ramele pentru ochelari de vedere Cat Eye, devenite populare încă din anii ’50 și ’60, continuă să fie și în prezent o alegere de top pentru persoanele care preferă ținute retro-chic. Ramele versatile Brownline pentru ochelari de vedere sunt potrivite atât pentru bărbați, cât și pentru femei, fiind recomandate persoanelor cu fața în formă de diamant, rotundă, ovală sau pătrată. 

Modelul Pilot al ramelor pentru ochelari de vedere, modelele sport cu design dinamic, sau ramele de ochelari cu forme ovale, rotunde, pătrate sau rectangulare, special concepute pentru a estompa trăsăturile diferitelor tipuri de față, sunt acum disponibile pe Lensa.ro și în showroom-urile din întreaga țară. Programează-te acum pentru o consultație optometrică gratuită și realizează alegeri bazate pe sfatul avizat al specialistului.

Cele mai populare materiale pentru ochelarii de vedere

Materialul ramelor reprezintă un alt criteriu la care te poți raporta, pentru a alege modelul potrivit. În timpul unei consultații optometrice gratuite în acest magazin de ochelari din București, sau în orice alt showroom Lensa din țară, specialistul îți poate oferi informațiile de care ai nevoie, pentru a-ți raporta alegerea la preferințe sau la bugetul de care dispui.  

Ramele din plastic sunt foarte convenabile, din punct de vedere al prețului de achiziție. Sunt disponibile într-o gamă variată de forme și culori, fiind, totodată, simplu de întreținut. Sunt, însă, mult mai fragile, comparativ cu modelele din metal. Ramele metalice pentru ochelarii de vedere, dar și cele din titan, sunt rezistente, au un aspect deosebit, dar și un preț mult mai mare. 

Găsești în oferta Lensa și rame pentru ochelarii de vedere realizate din oțel inoxidabil. Acest material este extrem de apreciat pentru rezistența sa deosebită la coroziune, fiind recomandați mai ales celor care realizează activități în mediul outdoor. Pentru copii, cele mai potrivite rame sunt cele din silicon, acestea fiind flexibile, rezistente și având o greutate relativ redusă.

Pe Lensa.ro găsești rame Clip On pentru bărbați și femei, modele de ramă în diferite stiluri sau culori, lentile variate pentru ochelarii de vedere, precum și o mulțime de accesorii pentru o utilizare optimă a acestora. Descoperă oferta online și programează-te apoi pentru o consultație gratuită într-un showroom din rețea, pentru a testa produsele care te interesează! 

Articole relevante