Top 4 unelte utile care să nu îți lipsească din gospodărie

Autor: Revista Caminul

Este binecunoscut faptul că într-o gospodărie mereu se găsește ceva de făcut, indiferent de sezon. Fie că vorbim despre îngrijirea copacilor, pregătirea lemnelor pentru încălzire în sezonul rece sau îndepărtarea buruienilor din grădina cu flori, există câteva unelte care cu siguranță îți vor ușura activitatea.

         Iată care sunt instrumentele care te vor ajuta să ai mereu gospodăria pusă la punct!

1.  Alege mașina de tuns iarba pentru rezultate eficiente în timp record!

Pe lângă îngrășământ, gazonul din curtea ta are nevoie și să fie tuns la perioade regulate de timp. Pentru a avea rezultate bune într-un timp scurt, poți opta pentru o mașină de tuns iarba. Aceasta este o variantă mai eficientă și mai rapidă decât tunsul cu unelte clasice, reușind să acopere o suprafață mai mare. De asemenea, poți scăpa de strânsul resturilor după această activitate dacă optezi pentru o mașină care are încorporat un sac de colectare.  

2.  Drujba te va ajuta să tai eficient lemnele!

Fie că vorbim despre material lemnos pentru construcții sau pentru încălzirea locuinței, alege să folosești o drujbă întrucât este o unealtă care va eficientiza procesul de tăiere. Vei putea tăia mai rapid față de tăierea cu toporul care este un proces de durată și care presupune mai mult efort. Având în vedere că oferă posibilitatea de a-i schimba lamele, având diferite funcții de reglare, drujba îți permite să o utilizezi pentru o diversitate de sarcini. Reprezintă o variantă eficientă și din punct de vedere energetic, consumul nefiind unul exagerat.

3.  Alege un despicător de lemne!

Atunci când ai nevoie de lemne în bucăți mai mici, folosește un despicător de lemne care, în comparație cu metodele clasice, este mai eficient. Astfel poți salva timp prețios și totodată efortul pe care îl vei depune nu va fi la fel de mare. Pentru a putea fi folosite în șeminee sau sobe, cu ajutorul unui despicător de lemne, acestea pot fi tăiate de dimensiunea potrivită. Poți căuta pe egospodarul.ro varianta care se potrivește nevoilor tale. Acest utilaj este folositor atât în gospodării, cât și pentru utilizatorii profesioniști, întrucât oferă posibilitatea de a obține grosimi și dimensiuni diverse ale lemnului.

4.  Economisește timp cu ajutorul unui aspirator de frunze!

Sezonul rece vine cu o serie de activități în plus în curte și grădină printre care și adunatul frunzelor. O unealtă care îți poate ușura această sarcină este aspiratorul de frunze. De regulă, aceste dispozitive sunt prevăzute cu saci de colectare, unele au, pe lângă funcția de aspirare/suflare, și funcția de tocare a frunzelor, funcție care ușurează întreg procesul. Te ajută să îți menții grădina curată și ordonată mereu cu un efort minim și într-un timp mai scurt față de metodele clasice de măturat, depozitat și aruncat resturile vegetale. Indiferent dacă în curte ai pavele, gazon sau ciment, aspiratorul este compatibil o gamă largă de suprafețe.

Alege să ai în atelierul tău aceste unelte care îți vor ușura activitățile în gospodărie și te vor ajuta să economisești timp!

Sursa foto: freepik.com

Articole relevante