Cele mai faimoase baruri din lume

Autor: Revista Caminul

Cele mai faimoase baruri din lume

Un top al celor mai bune localuri la inaltime din lume este greu de facut, avand in vedere ca fiecare local de acest fel poate fi inedit in felul sau. Cu toate acestea, la categoria „cel mai” se incadreaza cateva dintre localurile rooftop care ar lasa cu gura cascata pe oricine. Desi in Romania localurile de acest fel nu sunt inca un trend la fel de important ca cele de la nivel mondial, skybar.ro poate fi solutia pe care o cauti intr-o zi calduroasa in care vrei sa te bucuri de avantajele pe care le ofera un local de acest fel. In lume, exista cateva localuri rooftop in care cu siguranta oricine si-ar dori sa bea mahar un cocktail alaturi de prieteni.

Popinjays, Hong Kong

Acest restaurant si barul de pe acoperisul de deasupra cladirii The Murray Hong Kong este un succes in randul localnicilor si al calatorilor datorita terasei sale cuprinzatoare, a bucatariei franceze de top si a meniurilor de cocktail-uri din cele mai diverse. Exista o diversitate coplesitoare de selectii tonice din care sa alegi (fiecare este facuta cu un tip diferit de gin, tonic, fructe si garnitura), iar o serie de bauturi distractive si fructe au denumit Colectia Aviary.

Baba Nest in Sri Panwa, Phuket, Thailanda

Tocmai cand te-ai gandit ca ai vazut totul in bogatia din Thailanda, cu bazine amenajate pe acoperis si cu baruri pe cerul Bangkok-ului, vine Baba Nest in statiunea Sri Panwa din Phuket . Un hibrid intre cele doua stiluri, Baba Nest este un bar rooftop plutitor in centrul unui bazin infinit montan, acoperit de perne confortabile, supradimensionate unde se serveste Sri-Jitos (versiunea din Sri Panwa de mojito, cu vodka Belvedere infuzata cu lamaie, ceai de lemongrass, tei proaspat si menta).

Camera 09 la Tinto Boutique Hotel, Santiago, Chile

Va trebui sa te indrepti spre cartierul boier Bellavista din Santiago pentru a gasi acest local minunat de pe acoperis. Desi este un club exclusiv pentru membri, il poate accesa oricine ca local de noapte, ca si non-membru. Acesta este un restaurant eclectic, multi-senzorial, situat la nivelul solului. Dupa ce treci printr-o intrare secreta si urci intr-un ascensor din perioada de prohibitie (importat din Chicago), vei obtine un meniu industrial-chic si bauturile alese ale localului – Sherlock Holmes, o baza de citrice, castraveti si whisky cocktail servit intr-o lampa jeannie.

La Terraza de Casa Gangotena, Quito, Ecuador

Acest micut si linistit acoperis al conacului restaurat Casa Gangotena are vedere la Plaza San Francisco, in centrul orasului vechi al orasului colonial din Quito, primul patrimoniu mondial UNESCO. Comanda Cedrón Spritz, un amestec racoritor de rom, lamaie, vin spumant si sirop de verbena proaspata cu lamaie, de la barul de la parter si restaurant, inainte de a te indrepta spre La Terraza, care va servi drept acoperisul privat. Este locul perfect pentru a vedea cum se desfasoara viata de zi cu zi in capitala Ecuadorului si pentru a te bucura de o experienta inedita pe aceste meleaguri.

Articole relevante