Cele mai importante motive pentru care să utilizezi uşi de sticlă în casă

Autor: Revista Caminul

Se vorbește mult despre modul în care ușile și ferestrele noi pot îmbunătăți aspectul exterior al casei, dar sunt extrem de utile şi pentru aspectul interior. De aceea, tot mai multe persoane aleg să cumpere uşi de la Rom Decor, datorită designului absolut fabulos pe care aceste uşi îl oferă.

Cu uşi de sticlă de interior se poate adăuga mai multă lumină spaţiului

Înlocuirea pereților interiori cu uşi de sticlă mărește distanța pe care lumina care vine de la ferestrele dintr-o cameră a casei trebuie să o parcurgă prin interior. Această înlocuire a peretelui este benefică pentru persoanele din interior din trei motive diferite:

–                 Facturi la energie reduse – Având la dispoziție mai multă lumină naturală în mai multe camere din casă, nu va trebui să fie aprinse luminile din aceste camere interioare la fel de des în timpul zilei;

–                 În al doilea rând, lumina naturală este bună pentru sănătate, mai ales în timpul iernilor reci cu care se confruntă multe persoane. Corpurile umane au nevoie de lumină naturală pentru a funcționa corect și, atunci când nu este obţinută suficientă lumină, starea de bine (fizică şi emoţională) are de suferit. Permițând ca mai multă lumină să intre în locuinţă, starea de bine generală va fi îmbunătăţită considerabil.

–                 În al treilea rând, îndepărtarea pereților și înlocuirea lor cu uși şi pereţi de sticlă prin care se poate vedea exteriorul le permite celor din interior să vadă priveliștile frumoase din afara casei, din camere care nu aveau acces la exterior înainte. Această vedere îmbunătățită va reduce stresul şi îi va ajuta pe cei din interior să se simtă mai bine.

Ușile de sticlă din interior creează bariere sonore

În loc să fie înlocuit un perete cu o ușă de sticlă interioară în interiorul casei, se va monta o ușă în care există un spațiu care duce în altă cameră. Având o ușă în acest spațiu odată deschis, se va  îmbunătăți aspectul cu o ușă frumoasă, dar această amenajare permite luminii naturale să intre în cantităţi mai mari.

De asemenea, se creează o barieră sonoră suplimentară în casă, care poate fi controlată. Acest lucru este extrem de convenabil pentru familii. În acest caz, părinţii pot închide atât ușile copiilor, cât și camera în care se distrează cu prietenii, astfel încât să se poată bucura totuși de compania prietenilor și să nu-și trezească copiii.

Uşile de sticlă de interior pot crea un aspect mai deschis

Prin înlocuirea ușilor interioare solide cu cele din sticlă, tot interiorul pare mai deschis. Această deschidere face ca interiorul să pară mai aerisit şi mai mare decât este cu adevărat. Pentru interioarele mici acesta este un beneficiu major.

Se poate îmbunătăți și mai mult acest sentiment și aspectul unei camere, nu numai prin introducerea ușilor de sticlă în interiorul casei, ci și prin înlocuirea unei părți a peretelui din jurul acestei noi uși cu ferestre decorative. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul celor mai bune firme producătoare de uşi de sticlă.

Articole relevante