Cum prepari cel mai suculent pui la cuptor?

Autor: Revista Caminul

Dacă ți-ai propus să prepari o friptură de pui fragedă, suculentă și delicioasă care să impresioneze toți invitații prezenți la masă, cel mai bine ar fi să alegi o carne de înaltă calitate, astfel încât să fii sigur că nu ai cum să dai greș.

Desigur, există câteva ponturi în plus care te vor ajută să oferi un gust desăvârșit preparatelor tale.

Învață să speli corect carnea de pui într-un bol înalt și mare. În felul acesta nu vei împrăștia apă pe tocător sau pe celelalte ingrediente.

Utilizează mereu condimente care dau o savoare deosebită. Coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper, frunze de dafin, usturoiul, toate acestea te vor ajută să prepari o friptură de pui absolut delicioasă. În funcție de propriile preferințe poți adaugă sau poți elimina din ingrediente, nu există o regulă generală.

Cel mai suculent pui la cuptor este cel marinat

Condimentarea cărnii de pui se dovedește a fi insuficientă pentru rezultate pe măsura așteptărilor, așa că ar fi bine să ții carnea de pui la marinat pentru cel puțin două ore.

La finalul preparării, bucățile de carne vor deveni mult mai suculente și mai fragede.

Chiar dacă se spune că gusturile nu se discuta, gătește suficient friptură. Există șanse că timpul de preparare al unei anumite rețete să fie înșelător, mai ales dacă nu poți seta temperatura cuptorului tău.

Pentru a verifica dacă puiul la cuptor este gata, urmărește-i cu atenție culoarea. Tranșează puțin o bucată mai mare de pui cu ajutorul unui cuțit, iar dacă este roz, ar fi bine să mărești timpul de preparată.

Nu uită că o friptură bine făcută este atunci când interiorul are culoarea albă. Carnea de pui se rumenește foarte frumos dacă înainte de a fi scoasă din cuptor va fi stropită cu puțină bere.

Friptură de pui poate avea un gust memorabil dacă o stropești cu zeamă de lămâie. Astfel, carnea va deveni crocantă și nu se va lipi deloc de tavă.

Pentru a capătă aromă dar și textura pe care le vrei, înțeapă sau crestează carnea. Poți să adaugi ceapă tăiată rondele în aceste locuri, deoarece ceapă va elibera mai simplu aromă și sucul.

Un alt aspect important pe care ar fi bine să îl iei în considerare atunci când vine vorba despre prepararea unei fripturi perfecte se referă la alegerea vasului în care ai de gând să faci puiul la cuptor.

Fii cu mare băgare de seama la toate aceste detalii și vei vedea că este imposibil să nu ai parte de rezultate pe măsura așteptărilor tale!

Alege o carne de calitate, prepar-o cu grijă și savureaz-o apoi împreună cu toți cei dragi ție!

În timp vei putea să îți personalizezi friptură în funcție de propriile tale preferințe!

Articole relevante