Cum dăm o notă de originalitate dormitorului

Autor: Revista Caminul

La fel ca în orice aspect al vieții noastre, micile detalii fac diferența. Avem tendința să privim o problemă în ansamblul ei și acest lucru poate fi derutant uneori. Pentru a evidenția ceva, trebuie să privilegiem unicitatea, calitatea, și nu cantitatea.

Dormitorul, spațiu intim în căutarea propriei personalități

Dormitorul este cel mai retras colț al casei, întrucât acolo ne încărcăm bateriile după o zi dificilă. În procesul de amenajare dormitor, este vital să luăm în considerare faptul că este locul nostru de odihnă și refugiul de lumea gălăgioasă de zi cu zi.

Unul dintre elementele decorative care reprezintă o soluție estetică ce îmbunătățește designul și finisajul între tavan și perete este bagheta polistiren tavan. Funcția sa principală este de a acoperi această joncțiune și de a da o notă elegantă tavanului dormitorului, oferind căldură, rafinament,  finisare și protecție tavanelor.

Bagheta polistiren tavan poate fi fabricată din diferite materiale, iar polistirenul este una dintre cele mai bune opțiuni. Acest lucru se datorează faptului că este fabricat din polistirol reciclat, permițând ca aceste caracteristici durabile să contribuie la protejarea mediului înconjurător. În plus, nu se schimbă atunci când este expus la umiditate și este rezistent la dăunători și termite, care sunt factori extrem de importanți pentru locuință.

Acest tip de element decorativ se pretează în special camerelor de locuit, cum ar fi sufrageria sau dormitorul, iar în amenajare dormitor se pot lua în calcul mai multe variante. 

De ce trebuie să ținem cont în alegerea elementului decorativ

În procesul de amenajare dormitor, trebuie avut în vedere că, chiar dacă este discret, tavanul este un element important a cărei culoarea și model pot modifica percepția asupra întregii camere. 

1. Alegeți cel mai bun material

Primul dintre sfaturile pentru decorarea tavanului camerei este alegerea materialului ideal pentru construcția sa. Cu opțiunea potrivită, puteți încadra spațiul cu piese economice, flexibile, durabile și de calitate, cum ar fi polistirenul.

2. Simulați instalarea

Înainte de a începe instalarea, este esențial să simulați aplicarea bagheta polistiren tavan. Astfel, este posibil să verificați dacă piesele se potrivesc perfect în colțuri și, dacă există vreo diferență, să le adaptați înainte de aplicare pentru a evita greșelile.

3. Investiți în stilul care se potrivește cel mai bine dormitorului dvs.

Este important să luați în considerare stilul materialului care se potrivește cel mai bine cu decorul camerei, păstrând totul în armonie (mobilă, pereți, pardoseală).

Unul dintre stilurile decorative care transcende secolele este cel clasic. Liniile prezente în acest stil aduc rafinament atunci când se continuă în tavan, ideale pentru o notă de intimitate și eleganță în amenajare dormitor.

4. Un strop de culoare

Posibilitatea de a îndrăzni să colorezi bagheta polistiren tavan este un alt mod de a decora camera. Puteți folosi culori neutre, șterse și, de asemenea, vibrante la tavan, în funcție de stilul de decorare ales pentru spațiu.

Cuvântul de ordine în asemenea proces de renovare/îmbunătățire, este confortul. Și nu vorbim de confortul asigurat de piesele de mobilier, ci de confortul vizual, de liniștea pe care ne-o poate oferi o cameră bine amenajată.

Articole relevante