Odată cu venirea unui nou sezon, simțim nevoia de a da un refresh spațiilor noastre. Un fel de „punct și de la capăt” exprimat prin design interior. Și poate nu avem timp sau buget pentru o reamenajare completă – dar putem realiza un makeover al spațiilor noastre în câțiva pași simpli, cu un buget redus, într-un singur weekend.
Un fel de proiect de weekend, care să aibă ca rezultat o semi-amenajare inedită și fresh, indiferent dacă vorbim de design interior pentru apartamente sau pentru birou – că tot am revenit cu forțe proaspete din concediu, nu?
1.Adaugă plante
Cum transformi o încăpere în cel mai simplu mod? Adaugi plante verzi sau flori. Sau…ambele. Montserra este una dintre plantele care a făcut ravagii anul acesta – ușor de întreținut și extrem de aspectuoasă, este doar una dintre plantele potrivite pentru apartament sau birou.
Și, pentru că tot este sezonul, nu te feri de florile de toamnă pe care le găsești la prețuri super accesibile: asigură-te că le îngrijești corespunzător și vei vedea că oferă un aer tomnatic și cozy spațiului tău.
2. Schimbă accentele de culoare
Să presupunem că ai o amenajare neutră, cu câteva accente turcoaz. Le adorăm, sunt ideale pentru vară – dar cum ar fi dacă pentru acest sezon le-ai schimba? Este mai costisitor decât doar să adaugi plante, dar investiția nu este, oricum, uriașă: schimbă covorul, draperia, pernele decorative et voila! – casa ta pare complet schimbată.
Un proiect de weekend leneș (și totuși productiv) în care schimbarea decorațiunilor transformă întreaga amenajare – cât de importante sunt detaliile, nu?
3. Ce zici de oglinzi și iluminat?
La punctul 3, haide să vorbim despre oglinzi și iluminat – pentru că au oarecum legătură între ele. În primul rând, oglinzile: a devenit un trend major în ultimul an să îți decorezi casa cu oglinzi din abundență. Practic, oglinzile, cărțile și plantele sunt singurele piese de decor de care ai cu adevărată nevoie. Încearcă să faci o oglindă mare din mai multe mici și joacă-te cu formele geometrice; poți obține o oglindă în formă de fagure, de exemplu.
Cât despre iluminat, consideră să schimbi iluminatul artificial din casa ta: joacă-te cu mai multe surse de lumină, nu te baza pe o singură aplică principală (în colțul de citit adaugă o lampă cu lumină difuză, de exemplu). Oglinzile fac echipă bună cu ideea de iluminat, pentru că transformă întreaga încăpere într-una mult mai spațioasă, clară, luminoasă.
4. Personalizează
Încearcă să faci din casa ta cu adevărat „a ta”. Într-un cuvânt, personalizează. De cele mai multe ori, ne ferim să fim îndrăzneți sau intimi în amenajările noastre, sfârșind, astfel, cu un design interior plastic, care nu ne reprezintă.
Lasă-ți amprentă în fiecare colț din casă – așează fotografiile favorite la loc de cinste, pune la vedere citatele care te inspiră, împodobește casa cu toate materialele care îți aduc bucurie (chiar dacă asta înseamnă să scoți din dulap trei pături pufoase din lână).
Cel mai important: nu te feri să nu respecți regulile. Deși regulile și trendurile ne aduc claritate, ele sunt valide atât timp cât sunt aliniate cu valorile și emoțiile tale – chiar dacă trendul spune că se poartă griul în dormitor, pe tine s-ar putea să nu te încânte. Deci? Fă-l roz. Fă-l să fie tu.
Poate cea mai importantă schimbare pe care ai putea să o faci doar într-un weekend în casa ta este să o transformi într-un sanctuar: știi cât de relaxat te simți atunci când ajungi, după o călătorie, la hotel? Ce ar fi dacă ai aduce acel design interior hoteluri în casa ta? Așează-ți lenjeria de pat elegant (dar înainte de asta, optează pentru una de calitate), aprinde-ți lumânările preferate, și simte-te în vacanță și acasă. În fiecare zi.