Afla cum alegi usor o cabina de dus potrivita pentru baia ta

Autor: Revista Caminul

Te intrebi cum poti ca sa alegi fara batai de cap fix acel model de cabina dus ideal pentru casa ta, caror elemente de baza in proiectarea sa ar trebui sa le acorzi o atentie speciala, ce forma si dimensiuni sunt cele mai potrivite? Iata in continuare cateva idei in acest sens, inclusiv magazinul online de unde poti ca sa comanzi un asemenea produs mai simplu decat crezi.

Daca configuratia baii tale o permite, prefera o cabina de dus mare, deoarece o sa fie mult mai confortabila. Acorda atentie dimensiunilor cabinei de dus, mai exact dimensiunilor exterioare generale.

E foarte important ca sa lasi un spatiu de aproximativ 70 cm in fata dusului, mai ales daca usa pivoteaza spre exterior. In plus, cele mai multe cabine de dus necesita o  inaltime a tavanului de cel putin 2 metri, indiferent daca sunt cu sau fara plafon.

Accesul la cabina de dus

Accesul poate fi din fata sau din colt, in functie de forma cabinei de dus si modelului de usa. Combinata cu configuratia baii, la alegerea formei cabinei de dus trebuie sa se ia in considerare cu mare atentie si deschiderea usii.

Aceste elemente de baie au o structura complet autonoma, constand din pereti si un plafon (acesta poate lipsi, fara probleme). Adica, poate sa fie vorba o cutie portabila gen cabina telefonica englezeasca in care sunt incorporate un numar imens de diverse functii suplimentare si care, daca este necesar, poate fi usor demontata in caz de mutare sau reparatii facute in baie sau una semideschisa (fara plafon), la fel de populara printre fanii cabinelor de dus.

Cel mai adesea, la modelele semiinchise de cabine dus elementele structurale portante si tavanul cabinei sunt realizate din metal cu un strat anticoroziv sau compusi polimerici puternici, iar peretii laterali sunt din sticla transparenta sau translucida sau plexiglas. Evident, sticla ramane cea mai buna optiune intotdeauna.

Alegerea sistemului de deschidere a usii unei cabine de dus

1.Usi batante pentru modelele de cabine pentru dus

Cu o deschidere usoara, usile de dus pivotante sunt deosebit de practice, dar necesita o mentiune. Apa se poate scurge din cabina de dus cand usa este actionata, in ciuda gradului de impermeabilizare al cabinei. Se recomanda din acest motiv instalarea unui  covor de baie.

Ca avantaj, o usa articulata la o cabina de dus iti permite ca sa o deschizi cat de larg vrei, ceea ce ofera un acces nestingherit la dus. Fiecare astfel de usa este echipata cu mai multe balamale fixate pe partea laterala a panoului usii, datorita careia usa se deschide spre exterior. 

2. Usi culisante (glisante) ale cabinelor de dus

Daca intentionezi ca sa instalezi o cabina de dus suficient de mare, atunci, pentru a economisi spatiu, ar trebui ca sa acorzi preferinta unei structuri de protectie pentru dus cu usi glisante. Astfel de usi constau din doua sau mai multe panouri suprapuse care „aluneca” usor unul peste celalalt si, cand usa este complet deschisa, „se micsoreaza” la dimensiunea unui singur panou.

Usile glisante ale cabinei dusului, spre deosebire de usile pivotante, nu au nevoie de nicio distanta in baie pentru a functiona corect (panourile se suprapun la deschidere sau usa se deschide in mijloc si panourile aluneca spre stanga si dreapta), dar pot pune oarecare probleme de intretinere suplimentare. 

Indiferent de tipul de usa al cabinei de baie, ea poate fi serigrafiata, opaca, colorata sau cu grade diferite de claritate (mergand pana la 100%). 

Cabine de dus cu usi batante sau culisante de calitate poti comanda de pe rominox.ro! Au un pret convenabil pentru cei mai multi proprietari care vor sa-si modernizeze acum baile intr-un mare fel!

Articole relevante