Cum sa schimbi aspectul locuintei fara sa renovezi: 4 ponturi

Autor: Revista Caminul

Renovarea casei presupune o investitie majora pe care ti-o asumi o data la cativa ani. Daca alegi obiecte si materiale de calitate, acestea sunt greu de inlocuit in special datorita durabilitatii ce le caracterizeaza. In plus, nimeni nu-si doreste sa treaca prea des prin calvarul unui santier in propria locuinta. Si totusi, din cand in cand iti doresti sa innoiesti spatiul in care traiesti. Iata cateva ponturi pentru a schimba aspectul casei tale fara renovari costisitoare:

Schimba luminile

Lumina este un factor esential al fiecarei case. In primul rand trebuie sa te preocupe prezenta razelor soarelui in interior. Cu cat sunt mai generoase ferestrele, cu atat vei avea parte de caldura si lumina naturala, extrem de odihnitoare pentru ochi. Pe langa aceasta, foarte importanta este si lumina artificiala. Corpurile de iluminat in sine se pot transforma in obiecte decorative. In functie de obiectele pe care le ai, acestea pot fi reconditionate, curatate sau inlocuite. Daca vorbim de un candelabru masiv peste care s-au asternut semnele vremii, dupa un proces de curatare acesta poate arata ca nou. In ceea ce priveste solutiile de iluminat pentru interior, oferta este atat de variata incat poti gasi lampi pentru tavan, perete sau chiar podea care se integreaza perfect in orice stil de design. Reglarea intensitatii este o functie extrem de utila, deoarece iti ofera atat luminozitate puternica la nevoie, cat si o atmosfera odihnitoare de veghe. Jocurile de lumini sunt posibile datorita becurilor in diverse culori, unele reglabile din telecomanda.

Inlocuieste doar fronturile bucatariei

Mobilierul modern de bucatarie este alcatuit din doua categorii de elemente: corpurile principale (dulapuri, sertare etc) si fronturile de usi. Prima parte este importanta deoarece reprezinta baza pe care se sprijina intregul ansamblu, in timp ce fronturile si fetele de usi reprezinta imaginea propriu-zisa a bucatariei tale. Asadar, daca vrei un nou aspect pentru intreaga camera, nu este nevoie sa schimbi toata mobila – este suficient sa demontezi fronturile si sa alegi alt model. Impactul este atat de mare incat pare ca totul este nou in bucatarie. Daca iti doresti o investitie minima, inlocuieste doar manerele de la usi si sertare cu altele complet diferite. Acelasi principiu este valabil cu blatul de bucatarie, un element de maxima vizibilitate.

Un nou aspect al ferestrelor

Am amintit deja importanta ferestrelor pentru patrunderea luminii naturale in incapere. Exista insa momente cand razele soarelui trebuie blocate din cauza caldurii pe timp de vara sau cand ai nevoie de intimitate in propria casa, in special dupa lasarea intunericului. In ambele variante, solutia ti-o ofera sistemele de jaluzele moderne de la FAVI.ro. In plus, spatiul din dreptul ferestrelor este foarte generos din punct de vedere decorativ. Alege un set de perdele de cea mai buna calitate, dublate de draperii pentru discretie. Inlocuirea acestora presupune o investitie mica, insa are un efect garantat din punct de vedere estetic.

Porneste de la baza

Pardoseala casei tale este unul dintre cele mai vizibile elemente, pe care multi il ignora. Atunci cand intri intr-o incapere, invariabil privirea porneste de jos in sus. Pe langa faptul ca au proprietati antifonice si termice dovedite, covoarele fac parte din categoria textilelor decorative dintr-o casa. Dimensiunile, modelul si culorile le alegi fie in armonie cu alte elemente din camera, fie independent, ca marca inregistrata a unui stil propriu de design. Oricand doresti sa schimbi ceva in casa ta si nu stii de unde sa incepi, priveste in jos si inlocuieste unul sau mai multe covoare pentru un efect vizibil instant.

Aspectul locuintei tale poate fi imbunatatit cu usurinta si fara investitii majore. Intre doua renovari pot trece mai mult de 5 ani, timp in care nu trebuie sa fii captivul aceleiasi imagini zi de zi. Alege cateva schimbari de efect care iti vor imbunatati starea de spirit in propria locuinta.

Articole relevante