Cum se alege corect un spatiu de inchiriat?

Autor: Revista Caminul

Indiferent daca este vorba despre spatii de inchiriat Cluj, sau spatii in alte zone ale tarii, sfaturile de mai jos se vor potrivi perfect. Pentru alegerea unui spatiu de inchirait este nevoie ca persoana interesata sa tina cont de mai multe aspecte, precum: destinatie, dimensiune, amplasare si costuri generale.

Spatii de inchiriat Cluj – destinatie

In functie de destinatie spatiile de inchiriat pot sa difere foarte mult. Exista spatii de inchiriat special concepute pentru a servi drept birouri, spatii pentru uz personal, spatii pentru locuit cu familia, spatii pentru studenti, spatii care pot functiona ca magazine si spatii comerciale. Un spatiu special pentru birouri nu va fi potrivit pentru uz personal.

Dimensiune

Dimensiunea difera in functie de necesitatile fiecarei persoane. Spatiile mari pentru uz personal sunt destinate persoanelor cu familii mari, in timp ce spatiile mici sunt potrivite pentru persoane singure. Pentru studenti si elevi exista varianta de a inchiria un spatiu mic, sau de a inchiria un spatiu mai mare pe care sa il imparta cu mai multe persoane.

In ceea ce priveste spatiile de birouri, acestea variaza in functie de numarul de ocupanti. Un birou destinat unei singure persoane poate fi unul mic, in timp ce atunci cand exista mai multi angajati care vin la birou, va fi nevoie de un spatiu generos.

Pentru o persoana singura, un birou mare este doar o cheltuiala inutila.

Amplasare

Amplasarea este foarte importanta atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice. In cazul familiilor cu copii, pozitionarea aproape de scoala sau de gradinita poate fi un avantaj. De asemenea, amplasarea in apropiere de statia de autobuz sau de alte mijloace de transport in comun este avantajoasa. 

In plus, zona in care se afla spatiul inchiriat ar trebui sa fie una linistita. Indiferent daca este vorba despre spatii de inchiriat Cluj, sau spatii in alte zone, nimeni nu isi doreste sa locuiasca sau sa lucreze intr-o zona periculoasa, in care oamenii se cearta tot timpul sau sunt recunoscuti pentru acte de violenta. 

Zonele periferice si cartierele marginase sunt de foarte multe ori evitate tocmai din acest motiv. 

Costurile generale

Acestea sunt importante pentru a stabili un buget total alocat utilitatilor si intretinerii. Se pot evalua alaturi de proprietar si pot fi acceptate sau se poate cauta o alta locatie.

Tot la acest capitol este important sa se stabileasca cu proprietarul cine va face abonamentul la internet si daca exista posibilitatea de a perfora peretii pentru a instala cablurile de internet.

Articole relevante