Tehnici utile de renovare a locuintelor

Autor: Revista Caminul

A renova o locuinta implica multa munca si presupune o cheltuiala in plus, asa ca oamenii trebuie sa caute cu atentie cele mai bune oferte atunci cand se hotarasc sa faca unele schimbari in spatiul in care isi petrec viata. Cu toate acestea, mediul in care acestia locuiesc ar trebui sa fie unul la standarde europene, care sa respecte cu strictete normele de igiena, asa ca nu ar trebui sa faca rabat de la calitate.

Cei care vor, spre exemplu, sa aiba o podea desprinsa parca din revistele cu decoratiuni interioare pot opta pentru un linoleum ieftin, care arata foarte bine si care este si foarte usor de intretinut. In plus, pretul de achizitie nu este unul atat de mare, in comparatie cu parchetul din lemn, de pilda, care implica o investitie destul de serioasa.

Care sunt avantajele linoleumului?

Aspectul este unul cat se poate de placut, marele plus fiind acela ca se potriveste de minune in orice tip de locuinta. Mai mult decat atat, este extrem de durabil si poate rezista cu brio trecerii timpului, chiar si dupa 30-40 de ani, ceea ce reprezinta un mare avantaj in special pentru cei care nu isi permit sa investeasca atat de des in decorarea si redecorarea locuintei.

De asemenea, un linoleum ieftin previne dezvoltarea microbilor, fiind chiar recomandat in cazul persoanelor sensibile sau cu probleme respiratorii, asa cum sunt copiii. Astmul poate pune mari probleme atat parintilor, cat si celor mici, motiv pentru care un astfel de ajutor este mai mult decat binevenit intr-o locuinta.

Scolile si spitalele sunt cele care opteaza cel mai des pentru aceasta varianta de acoperire a podelei, pentru ca linoleumul este usor de intretinut, nu se deterioreaza rapid si impiedica aparitia bacteriilor.

Gama de culori este una cat se poate de larga, ceea ce inseamna ca exista in magazine cel putin un model care sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi. Materialele folosite sunt naturale, linoleumul fiind facut din ulei, lemn, calcar si diversi pigmenti, ceea ce inseamna ca este prietenos cu mediul inconjurator.

Intr-un oras sufocat de noxe si lipsit de spatii verzi, oamenii incearca, pe cat posibil, sa vina in ajutorul planetei si sa achizitioneze doar produse care nu polueaza si care nu degradeaza si mai mult solul, apa si aerul.   

Un linoleum ieftin este si foarte usor de montat, chiar si de catre o persoana care nu a mai facut acest lucru. Pasul cel mai important il reprezinta indepartarea in totalitate a pardoselii anterioare, astfel incat spatiul sa ramana cat mai neted si cat mai uscat. Linoleumul trebuie sa stea cel putin 24 de ore in incaperea unde urmeaza sa fie montat, pentru a se mula pe spatiul respectiv si a se intinde, procesul de aplicare prin lipire fiind unul simplu.

Singurul dezavantaj il reprezinta imposibilitatea montarii in zone unde poate fi udat adeseori, asa cum sunt baile, spre exemplu, sau zonele din subsoluri, unde riscul infiltrarii este unul destul de mare. In acest caz, se recomanda alegerea unor solutii mai potrivite, care sa reziste conditiilor de umezeala constanta si care sa nu necesite lucrari permanente de intretinere.

Articole relevante