De ce este atât de importantă revizia centralei termice

Autor: Revista Caminul

Centrala ta termică pe gaz este probabil unul dintre cele mai utilizate sisteme din casa ta, dar punem pariu că nu îi acorzi prea multă atenție pe tot parcursul anului. Asta pentru că tot ceea ce facem este să apăsăm un buton și să așteptăm ca magia să se întâmple: apă caldă la robinet, încălzire în calorifere sau pardoseală, flacără la aragaz pentru prepararea mâncării. 

Abia atunci când apar anumite defecțiuni la centrala termică îți dai seama că viața ta de zi cu zi nu este la fel de confortabilă!

Dar știi că există câteva beneficii majore pentru a asigura revizia centralei tale termice? Este la fel cum trebuie să folosești ața dentară sau cum trebuie să te asiguri că nu trece vreo mașină înainte de a traversa drumul.

Revizia centralei termice pe gaz este ceva care afectează foarte mult casa și familia ta, așa ca este extrem de importantă. Iată de ce:

1. Mai puține cheltuieli și mai multe economii

Odată ce începi să utilizezi centrala pe gaz, cu timpul, aceasta începe să „obosească”. Chiar și pentru cele mai bune centrale, cum sunt cele puse la dispoziție de Aleroma, pierderea eficienței este inevitabilă din cauza arderii și uzurii.

Întreținerea centralei presupune restabilirea condițiilor optime necesare arderii. Asta va crește eficiența centralei tale, făcând că ea să utilizeze o cantitate corectă de gaz, ceea ce are ca rezultat mai puține cheltuieli pentru facturile la energie. 

În plus, trebuie să știi că revizia centralei termice este indicat să fie realizată înainte de începerea iernii. Imaginează-ți că te trezești într-o dimineață înghețat și descoperi că centrala ta termică nu funcționează. 

2. Te vei simți în siguranță 

O centrală care funcționează defectuos poate fi foarte periculoasă. Te expune pe tine și familia ta la un risc ridicat de intoxicație cu monoxid de carbon. Dacă ventilația centralei este blocată, piesele se vor deteriora. Acestea sunt lucruri pe care nu le vezi. Sau dacă sistemul nu mai arde corespunzător, ai putea suferi cu ușurință de intoxicare cu monoxid de carbon. Este esențial să asiguri revizia centralei termice măcar din acest motiv, astfel încât să poți fi sigur că nu se răspândesc gaze toxice în locuința ta.

3. Vei cheltui mai puțin pentru reparații

Așa cum trebuie să mergi la dentist, pentru un control anual, ca să eviți obturațiile de canal, tot așa dacă centrala ta este verificată în mod regulat, este mai puțin probabil să cheltuiești pentru reparații costisitoare și chiar pentru înlocuirea ei. 

Acest lucru se datorează faptului că revizia centralei te asigură că aceasta funcționează în conformitate cu specificațiile producătorului.

4. Respecți prevederile legale

Specialiștii spun că centrala termică pe gaz trebuie să beneficieze de o revizie anuală, așa cum am spus, toamna, înainte de venirea iernii. 

Această revizie este diferită de revizia tehnică periodică pe care orice proprietar de centrală termică pe gaz are obligația prin lege să o facă o dată la doi ani. 

Ambele revizii se fac contracost, de către specialiști și pot avea loc concomitent.

Articole relevante