De ce este recomandat sa inlocuiesti dintii lipsa cu implanturi?

Autor: Revista Caminul

Implanturile sunt o solutie pentru persoanele care din diverse motive si-au pierdut unul sau mai multi dinti. Desi, atunci cand este vorba despre un dinte aflat intr-o zona mai putin vizibila, tendinta este aceea de a il lasa asa, este importanta inlocuirea nu doar din cerinte estetice, ci si din motive functionale. Dental Elite explica de ce este bine ca dintii lipsa sa fie inlocuiti cat mai curand.

Dintii lipsa afecteaza intreaga structura a gurii

In momentul in care un dinte lipseste, ceilalti se vor misca in timp pentru a acoperi locul ramas liber. Daca sunt mai multi dinti lipsa, efectele se vor vedea si este posibil ca toti ceilalti dinti sa se strambe. 

De asemenea, sarcina masticarii va cadea mai greu pe ceilalti dinti, daca nu sunt toti in pozitiile lor si este foarte posibil ca dintele de deasupra sau de dedesubtul celui lipsa sa aiba de suferit. In timp, osul ramas liber, din care dintele a fost extras, se va toci si va incepe sa se deterioreze, generand pierderi osoase care pot face ca pacientul sa nu mai fie eligibil pentru a primi un implant dentar, sau sa plateasca mai mult pentru aditie de os. 

Dintii lipsa afecteaza forma fetei

In functie de locul in care se aflau dintii care lipsesc, este posibil sa se observe modificari ale fetei. De ce se intampla asta? Pentru simplul motiv ca musculatura nu se mai sprijina pe nimic. Obrazul de exemplu se sprijina pe dintii de jos si de sus, de pe lateralele fetei. 

Atunci cand acestia nu mai exista, e posibil ca si fata sa se modifice. Pometii pot deveni mai proeminenti si exista riscul ca aspectul sa devina inestetic in timp, pe masura ce persoana in cauza inainteaza in varsta. De asemenea, vor aparea mai multe riduri si fenomenul de imbatranire va fi accelerat.

Pentru a elimina toate aceste inconveniente, sunt recomandate lucrarile fixe sau mobile, cu preferinta catre lucrarile fixe, care sunt mai durabile, imita foarte bine dintii naturali si asigura o foarte buna functionare a cavitatii bucale.

Articole relevante

Lasa un comentariu