Glafuri ferestre durabile din quartz – Cat costa?

Autor: Revista Caminul

Care este rolul glafurilor?

Fie ca este vorba despre construirea sau renovarea completa a unei case, elementele care au rolul de protectie si confort al locuintei trebuie sa aiba parte de o atentie deosebita. Este vorba atat despre structura si acoperis, cat si de zonele de acces – usa si ferestrele. Acestea trebuie sa imbine cu succes atat rolul functional, cat si cel estetic, motiv pentru care glafurile ferestrelor sunt un accesoriu esential.

Glaful reprezinta baza orizontala a cadrului unei ferestre si poate fi montat deopotriva pe interior si pe exterior, oferind astfel un aspect finisat al ferestrelor si un aspect estetic imbunatatit al cladirii.

Fiecare tip de glaf – interior si exterior – are rol functional, pe langa cel estetic. Prin urmare, un glaf exterior este util pentru protejarea peretelui, prin preluarea apei care se scurge de pe fereastra, pe care o indeparteaza de perete. Astfel se evita riscul infiltratiilor de umezeala in tencuiala, care in timp pot duce la degradarea peretilor si la aparitia igrasiei. De asemenea, glafurile protejeaza impotriva inghetului si chiar a murdariei.

In ceea ce priveste glafurile interioare de la fereastra, si acestea au rol de protectie impotriva infiltratiilor de umezeala, ca urmare a condensului creat pe geamuri, fiind totodata folosite pentru sustinerea unor obiecte decorative sau chiar a ghivecelor de flori.

In functie de materialul din care este realizat, un glaf de interior poate completa stilul de amenajare ales pentru camera in care se afla, avand, deci, efectul unui accesoriu de decor.

Din ce materiale pot fi realizate glafurile?

Materialele din care sunt realizate glafurile unei ferestre sunt foarte variate, unele dintre acestea fiind insa potrivite numai pentru interiorul locuintei, acest lucru fiind valabil in special glafurilor din lemn, care este supus deteriorarii rapide sub actiunea factorilor de mediu – apa, razele soarelui, inghet.

Cele mai populare materiale pentru un glaf de fereastra sunt materialele dure, adesea oamenii optand pentru glafuri din granit sau din quartz. Desi ambele materiale sunt caracterizate de duritate si rezistenta, glaful din quartz este preferat in detrimentul celui de granit datorita porozitatii scazute si a diversitatii de culori in care poate fi gasit. Persoanele interesate de o achizitie smart, pot gasi la distribuitorul Proweststone – companie specializata in importul, distributia si prelucrarea lastrelor din quartz compozit – o gama foarte variata de culori pentru glafurile din quartz, care pot fi realizate dupa orice dimensiune.

Ce preturi au glafurile din quartz?

Pretul glafurilor de ferestre din quartz pentru un proiect de constructie variaza in functie de anumite criterii. Dimensiunea, grosimea si chiar culoarea, dar si numarul acestora, toate vor influenta pretul glafurilor. Pentru a sti exact la cat se va ridica investitia ta, iti recomandam sa ceri o oferta de pret personalizata de la Proweststone, in functie de proiectul pe care il ai.

Cu toate acestea, raportul calitate-pret pe care il are quartzul este unul avantajos, tinand cont ca principalele caracteristici ale acestui material sunt durabilitatea si rezistenta, atat la temperaturi extreme, cat si la zgarieturi. Totodata, porozitatea scazuta face ca umiditatea sa nu poata patrunda in structura placilor, motiv pentru care este foarte potrivit pentru glafuri pentru ferestre.

In plus, diversitatea de culori de la Proweststone permite asortarea usoara cu diferite tipuri de pardoseala, culorile fiind determinate de modul de obtinere a materialului, quartzul natural fiind combinat cu rasini, polimeri si pigmenti.

In ceea ce priveste ingrijirea si curatarea unui glaf din quartz, acesta nu necesita o atentie speciala, fiind suficient sa se foloseasca un detergent lichid si un burete sau o laveta pentru stergere.

Glafurile din quartz sunt o investitie avantajoasa si de lunga durata. In plus, estetica fatadei si rezistenta tencuielii de pe pereti vor avea de castigat, motiv pentru care quartzul se dovedeste a fi o alegere inspirata atat pentru un glaf de fereastra pentru interior, cat si pentru exterior.

Persoanele interesate sa achizitioneze glafuri de calitate pot sa aleaga confortabil si rapid produse de calitate din oferta Proweststone, un distribuitor atent cu nevoile clientilor sai.

Articole relevante