Importanta caditei de dus pentru o baie mica

Autor: Revista Caminul

In designul interior, nu de fiecare data avem posbilitatea de a obtine ceea ce ne dorim. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, lipsei de spatiu. Bineinteles, si costurile pot fi un factor decisiv. Insa, de data aceasta ne vom limita la un singur aspect, si anume, lipsa de spatiu. Astfel, vom vorbi despre modul de amenajare a unei bai de dimensiuni reduse, despre obiectele pe care trebuie sa le alegem in defavoarea altora, despre cum le imbinam armonios unele cu altele, despre cum optimizam mai bine spatiul si despre cum facem dintr-o baie banala, una chic si foarte utila.

Inainte de toate, aspectul principal intr-o baie mica este cada de baie. Fiind un spatiu restrans, cada nu ar trebui sa mai fie o optiune, ci intreaga atentie ar trebui sa se concentreze asupra unor cadite pentru dus. Optand pentru aceasta varianta, vom economisi mult mai mult spatiu. Dincolo de acest aspect, sunt disponibile in diferite tipuri, ceea ce le face mai versatile.

TIPURI DE CADITE PENTRU DUS

  1. DUPA FORMA

Caditele de dus sunt disponibile in mai multe forme: dreptunghiulare, patrate, rotunde, semi-rotunde, in forma literei D sau sub diverse forme speciale (trapez, hexagon, combinatii). Cele mai comune sunt cele patrate, semi-rotunde si dreptunghiulare, care se regasesc in mai toate magazinele de profil. Caditele de la NeaKaisa sunt disponibile in diverse forme si dimensiuni, fiind astfel adaptabile spatiilor mici.

Caditele de dus patrate sunt intotdeauna o solutie eficienta pentru persoanele adepte a conceptului de perfectiune. Acelasi lucru il putem spune si despre cele dreptunghiulare, care creeaza in baie un efect de simetrie. Caditele semi-rotunde sunt ideale pentru cei care doresc sa iasa din tiparul clasic si sa aduca baii un element mai nou.

Fiecare forma are farmecul ei. Alegerea depinde de preferintele si necesitatile fiecaruia.

  1. DUPA DIMENSIUNE

In ceea ce priveste dimensiunea unei cadite pentru dus, aceasta depinde in mod special de forma pe care o are. Spre exemplu, daca optam pentru o cabina de dus dreptunghiulara, atunci va trebui sa alegem o cadita in aceeasi forma, iar dimensiune trebuie sa coincida cu cea a cabinei. Caditele pot ajunge chiar si pana la 180 cm, insa cele mai intalnite sunt cele de 80 x 80 cm sau 90 x 90 cm, semi-rotunde sau patrate. Sunt de altfel cele mai potrivite pentru baile de dimensiuni reduse.

  1. DUPA MATERIAL

Cand alegem cadita de dus in functie de material, avem, in general, mai multe optiuni. Si anume, cadite din acril, din compozit, otel sau alte materiale. Cel mai comun material este acrilul sanitar. Este un material rezistent la socuri, lovituri si zgarieturi. Rezista bine in timp, se curata foarte usor si ofera un grad sporit de confort. De asemenea, mentine temperatura apei constanta pentru o perioada mai lunga de timp. Prin urmare, este un material potrivit bailor moderne, avand un aspect placut si o suprafata fina si neporoasa.

Caditele pentru dus sunt o optiune accesibila, demna de luat in seama in dotarea unei bai mici. De exemplu, cadita de dus patrata Roltechnik ocupa putin spatiu si are un pret mult mai mic, spre deosebire de o cada de baie. Sunt o solutie la indemana oricui. Caditele de la Neakaisa sunt potrivite atat uzului casnic, cat si pentru alte spatii, precum sali de sport, hoteluri sau spitale.

In general, este de preferat ca intr-o baie mica sa alegem cadite de dus in defavoarea cazilor. Cazile de baie ocupa mult spatiu, ceea ce inseamna ca modul de amenajare al unei bai mici este mai complicat. Cabinele de dus se potrivesc in mai toate tipurile de bai, indiferent de stil si spatiu. Pentru ca baia sa aiba un aspect placut si un design cat mai elegant, este bine ca obiectele sanitare sa fie in aproximativ aceeasi forma. Spre exemplu, daca ne gandim la o cabina de dus patrata, atunci lavoar si vasul wc ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi forma. Acelasi lucru este valabil si in cazul cabinelor semi-rotunde sau dreptunghiulare.

Chiar daca o baie mica pare greu de amenajat, nu este un proiect atat de dificil. In primul rand, trebuie pus accentul pe obiectele importante, si anume cabina si cadita de dus, vasul de toaleta si lavoarul. Sunt piesele cele mai importante din orice baie. Prin urmare, optand pentru niste obiecte premium, de calitate inalta, cu siguranta baia va incepe sa prinda un altfel de contur. Orice baie mica amenajata frumos va fi mai impunatoare.

De asemenea, este bine ca intr-o baie mica sa mergem pe culori deschise, cu mici pete de culoare, pe piese simple si fara prea multe ornamente. Si nu in ultimul rand, trebuie sa fie luminoasa. Cu cat o incapere mica este mai luminata si mai aerisita, cu atat spatiul disponibil va parea mai mare. Lumina nu trebuie neaparat sa fie naturala, dar ar fi de preferat. Forma, designul si dimensiunile obiectelor alese tine strict de preferinte si disponibilitate.

Articole relevante

Lasa un comentariu