Importanta unui cartus de imprimanta original

Autor: Revista Caminul

Primul lucru care ne vine in minte cand ne gandim la consumabilele pentru o imprimanta este cerneala sau respectiv tonerul, in functie de tipul acesteia. Acestea sunt de altfel si cele mai importante aspecte ale unui echipament de printare si definesc in cele din urma calitatea documentelor ce sunt prelucrate in acest mod. Si exista, in acest sens, cateva lucruri de care orice posesor al unei imprimante, indiferent de tipul acesteia, trebuie sa tina cont. 

Pentru ca exista mai multe tipuri de imprimante exista asadar si mai multe tipuri de consumanbile, specifice fiecarui tip in parte sau, acolo unde este posibil, universale, ce pot fi utilizate la ambele. Daca am lua in considerare si hartia, da, am putea spune cu siguranta ca acesta este un consumabil universal si totodata esential in realizarea sarcinilor specifice unui echipament de printare. Poate de asemenea sa fie utilizat si in multe alte sarcini de birotica si nu numai.

Modul de functionare al unei imprimante este destul de simplu fie ca vorbim despre una ce utilizeaza cartuse de cerneala sau de toner iar rezultatele pot fi desigur, la fel de bune. Singura diferenta notabila am putea spune ca sta in durata de viata si conditiile sub care pot fi folosite aceste doua consumabile. Pe de alta parte, ambele pot oferi rezultate proaste daca ele sunt de slaba calitate. De asemenea, nu conteaza nici daca imprimanta este conectata la un dispozitiv prin cablu sau wireless. 

Prin stabilirea catorva aspecte importante in ceea ce priveste diferentele dintre un cartul original si unul de slaba calitate, ne putem da seama care investitie merita mai mult in ceea ce priveste atat calitatea documentelor printate cat si a bunei functionari si a mentinerii echipamentelor de printare intr-o stare cat mai buna.

  • Cartusele originale reprezinta mai inainte de toate cartuse realizate pentru un anumit brand si un anumit model de imprimanta. Asta nu inseamna ca ocazional nu pot fi utilizate si la alte modele insa cele mai bune rezultate sunt obtinute la imprimantele pentru care sunt realizate in primul rand.
  • Prin faptul ca sunt realizate in mod special pentru un model inseamna si ca acestea se vor instala mult mai usor si fara a crea probleme la nivel hardware sau software, prin aparitia de diverse erori de sincronizare si conectare.
  • Sunt mult mai rezistente in concordanta cu valorile imprimantei, in functie de cate pagini poate scoate intr-o sesiune si frecventa de printare. Desi poate ca nu este ceva comun, un cartus poate ceda iar imprimanta nu va mai functiona pana la inlocuirea acestuia sau remedierea problemelor de alta natura cauzate de cadarea cartusului.
  • Cartusele originale au o durata de viata mai mare. Asta se datoreaza compozitiei cernelii, daca vorbim despre imprimantele cu jet de cerneala si astfel, cartuse cu cerneala. Ca si tonerul, poate fi afectata de multe conditii precum umiditate sau caldura prea mare, cazuri in care se poate usca sau dilua pana in punctul in care nu mai este posibila printarea in conditii bune. Asadar, continutul unui cartus original va rezista mai mult timp in anumite conditii deci este indicat sa utilizam echipamentele de printare in spatii cu temperaturi constante unde sa nu existe excese.
  • Reprezinta o investitie mai buna in timp. Prin faptul ca exista mult mai putine sanse sa nu se potriveasca la o imprimanta, sa nu cedeze si sa nu apara erori de printare, nu exista astfel nici nevoia de a inlocui atat de des un cartus. De asemenea, si in ceea ce priveste volumul de printare, se descurca mai bine. Un cartus original va printa mereu mai multe pagini decat unul de slaba calitate dar pe care am dat mai putini bani. 
  • Cartusele originale de la branduri de top sunt realizate din materiale de calitate superioara. La fel si cerneala pe care o contin. Pot fi astfel depozitate dupa utilizare si reciclate in conditii de siguranta, fara vreun pericol asupra sanatatii oamenilor sau mediului inconjurator. 

Cartusele de cerneala pot fi gasite in diverse culori, precum un cartus Photo Magenta PFI-1100PM Original Canon IPF PRO-2000, specific acestui tip de imprimanta. Acestea sunt alese acolo unde este nevoie si de printari color si nu doar alb-negru, ca in cazul anumitor documente oficiale sau a imaginilor. Iar prin utilizarea unui cartus de calitate buna alaturi de hartie de calitate la fel de buna, rezultatele vor fi cu siguranta cele dorite. Putem alese cartuse de o singura culoare sau care contin mai multe culori, in functie de ce sarcini avem de realizat si de culorile necesare. Nu este nevoie desigur de toate culorile ci doar de anumite, prin combinarea lor rezultand alte noi culori, precum combinatia de albastru si galben, ce ne poate oferi culoarea verde, precum si multe altele.

Exista de altfel si cartuse de unica folosinta precum si cartuse reincarcabile. Reincarcarea se poare realiza in locatii speciale, magazine de specialitate, unde putem si siguri ca vom beneficia de cerneala de aceeasi calitate ca si cea consumata anterior. Si acestea ofera rezultate foarte bune in ceea ce priveste siguranta si buna functionate a echipamentelor de printare si nu au preturi mai mari decat alte tipuri de cartuse. 

Este asadar mult mai bine sa optam pentru cartuse de imprimanta originale, de calitate, avand parte de rezultate mai bune, o siguranta mai mare a echipamentelor de printare si in timp, o economie substantiala din mai multe puncte de vedere in ceea ce priveste intregul sistem de printare. 

Articole relevante