Înghețata frumos prezentată este mai repede cumpărată!

Autor: Revista Caminul

Printre echipamentele profesionale de răcire cu funcție de expunere a produselor alimentare în fața clienților, un rol deosebit de important, mai ales dacă cei vizați sunt copiii, o au diversele modele de vitrine înghețată.

Dacă au un aspect modern, plăcut privirii, cu atât minunățiile dulci din interior vor fi mai atrăgătoare pentru ochi și mai dorite de către micuții pofticioși. Dar și de către adulții care îi însoțesc.

Mai ales pe timp călduros, puțini sunt aceia care ar refuza un desert răcoritor și aromat. Iată de ce comercianții ar trebui să profite de acest fapt, și să se preocupe de etalarea cât mai frumoasă a sortimentelor de înghețată în fața viitorilor consumatori. 

Indiferent că urmează să vândă înghețata stradal sau în incinta unor cofetării, în magazine specializate de înghețată ori chiar la raionul anume amenajat dintr-un supermarket, vitrinele speciale pentru aceste deserturi minunate ce au nevoie de păstrare la frig sunt absolut necesare.

La dealerii specializați cei interesați pot găsi o gamă largă de modele de vitrine speciale pentru înghețată, dar și vitrine de cofetărie și patiserie , pentru conservarea mai multor tipuri de deserturi ce au nevoie de temperaturi scăzute.

Vitrinele de înghețată sunt echipamentele frigorifice foarte importante pe care ar trebui să le aleagă în mod inteligent comercianții care vor să își crească profiturile în perioadele estivale. Dar nu numai atunci, pentru că amatori de înghețată (la cornet, la cutie, sub formă de torturi etc.) se găsesc în tot cursul anului, nu-i așa?O situație specială este aceea în care un antreprenor vrea să își deschidă un magazin specializat doar în vânzarea de înghețată. El ar trebui să acorde o atenție prioritară dotărilor celor mai performante încă de la început.

Alături de mașinile de înghețată profesionale, absolut necesare pentru prepararea în laboratorul propriu a unor tipuri de înghețată după rețete ingenioase, vitrinele de expunere a produselor finite trebuie să fie un magnet puternic pentru toți aceia ce intră în locația respectivă.

Vitrina pentru înghețată poate să fie instalată atât în fața tejghelei sau într-o anumită zonă din sala de mese.

Evident, se pot instala alături de o vitrină principală, alte vitrine de înghețată de forme și dimensiuni diverse, în armonie cu spațiul respectiv.

O vitrină de înghețată bună împiedică apariția condensului pe pereți și are un sistem de închidere/deschidere care nu se blochează din pricina temperaturii scăzute din interior.

Cele mai uzuale tipuri de vitrine pentru înghețată au geamuri glisante, permițând clienților să își aleagă ei înșiși sortimentele preferate de înghețată (în cazul în care ele sunt preambalate igienic în cornete sau recipiente de diferite forme).

Vitrinele pot avea geamuri drepte sau curbate, astfel încât patronii de magazine pot alege exact ceea ce se potrivește mai bine cu spațiul comercial pe care îl dețin.

Cele mai atractive sunt vitrinele de înghețată cu iluminare interioară. Cu puțină imaginație, un astfel de echipament răcitor depășește nivelul de dotare comercială banală și se transformă într-un adevărat cufăr plin cu bogății neprețuite după care papilele gustative ale clienților jinduiesc.

Alături de aceste vitrine de înghețată, care sunt cumva la finalul lanțului ce începe cu fabricarea propriu-zisă a înghețatei și se finalizează cu alegerea ei de către client, evident că într-un magazin cu laborator propriu ar trebui să existe și un echipament de fabricat înghețată care poate să transforme într-o cremă delicioasă fructele proaspete sau congelate și alte ingrediente mai mult sau mai puțin secrete.

Restaurantele pot avea, de asemenea, în bucătăriile lor, măcar câte o mașină de înghețată și o vitrină frigorifică profesională. Astfel, pot introduce în meniu, deserturi atractive, care le vor putea aduce aprecierea sinceră a consumatorilor de toate vârstele.

Articole relevante