Meniul de bază, un instrument de creștere a profitului în restaurantul tău!

Autor: Revista Caminul

Meniurile de bază sunt modalitatea perfectă de a reduce costurile și de a crește vânzările în restaurante. 

Crearea unui meniu este o sarcină cheie pentru orice unitate HoReCa de acest tip. Uneori poate fi o provocare de a obține profit astfel, dar trebuie să știi că un catalog prea stufos, cu numeroase feluri de mâncare nu este întotdeauna cel mai bun. 

Conform specialiștilor, este recomandabil să ai un meniu de bază relativ scurt (săptămânal sau zilnic), pentru că așa vei avea controlul costurilor operaționale și îmbunătățirea experienței clienților. Iar TC Romania Crown Cool te poate ajuta în acest sens cu cele mai bune dotări profesionale destinate celor din domeniul HoReCa.

Mai multe studii internaționale au arătat că un meniu limitat, cu mai puține opțiuni ușurează procesul de luare a deciziilor pentru clienți. Pe baza comportamentului în schimbare al consumatorilor, restaurantele au început treptat să introducă diverse meniuri de bază pentru a oferi clienților mai multă ușurință în alegeri și pentru restaurant șansa de a-și spori vânzările. 

Este un trend relativ nou. Mulți ani, restaurantele au oferit o gamă largă de feluri de mâncare în meniurile lor, deoarece antreprenorii au crezut faptul că dacă un local oferă mai multe opțiuni este mai puțin probabil ca potențialii clienți să aleagă alte localuri de luat masa, nu pe ale lor. În realitate, un meniu extins încurcă mintea consumatorilor care, derutați, pur și simplu nu știu ce să comande.

De ce meniurile de bază scurte sunt mai bune decât meniurile complete?

În zilele noastre, fiecare antreprenor își revizuiește relativ frecvent meniul standard pentru a-l optimiza în conformitate inclusiv cu cerințele apărute în pandemia prin care trecem, cu tendințele în schimbare ale consumatorilor. 

Îmbunătățește calitatea echipamentelor frigorifice și gastronomice

Prea multe elemente dintr-un meniu afectează funcționarea bucătăriei profesionale și cresc riscurile unor preparate lipsite de gust și de o calitate inferioară. 

Pe de altă parte, un meniu cu un număr limitat de feluri de mâncare rezolvă aceste probleme obiective. Poți cere feedback de la consumatori și să ții cont de părerea lor, atunci când proiectezi fix acel meniu pentru a atrage și fideliza cât mai mulți dintre actualii și potențialii clienți. 

Meniul limitat permite bucătarilor să se concentreze pe câteva feluri de mâncare de bază, dar să lucreze mai mult la nivelul de calitate oferit, îmbunătățind astfel calitatea generală a mâncării vândute în restaurant. Asta în condițiile în care clienții au devenit foarte atenți la mâncarea comandată. Drept urmare, o bună calitate a alimentelor le oferă un sentiment de încredere, satisfacție și atrage implicit și niște recenzii bune. 

Ușurează procedurile de achiziție de dotări și materii prime alimentare

Cu cât procedura este mai ușoară, cu atât este mai bun serviciul pentru clienți. Un meniu limitat, clar, cu descrieri bune și atractive, va satisface clienții și va permite realizarea unor comenzi rapid și mult mai ieftin.

Redu costurile de producție per unitate de produs alimentar

Meniul limitat reduce semnificativ costul produselor comandate și al forței de muncă. Deoarece există mai puține feluri de mâncare de oferit, ai nevoie de mai puține materii prime ce trebuie prelucrate gastronomic și chiar de mai puțin personal necesar care să le pregătească. Prin urmare, rezultă fără umbra de îndoială următoarea realitate obiectivă: costul ridicat al comenzilor de produse poate fi redus prin limitarea meniului. 

Oferind mai puține feluri de mâncare îți vei permite să reduci numărul de personal, să investești în echipamente HoReCa mai bune de la TC Romania Crown Cool, reprezintă o modalitate excelentă de a reduce costurile în timpul pandemiei.

Un meniu limitat, dar original, poate fi foarte benefic, deoarece atrage atenția oaspeților tăi și creează o bună recunoaștere a brandului pe piață. 

Dar nu uita niciun moment faptul că investirea în echipamente HoReCa de top este absolut necesară. Intră pe tcromania.com pentru a comanda de acolo acele dotări potrivite care îți pot eficientiza în cel mai înalt grad activitatea de producție!

Articole relevante