Poti face si tu asa ceva, desi cu siguranta te bantuie amintirea acelei extraordinare tocanite de pui pe care o facea mama ta cand erai copil.
O tocanita de pui gatita acasa este, intr-adevar o alegere. Nu numai ca iti aduce aminte de copilarie, dar iti prezinta din nou savoarea mancarii taranesti. Si iti reconfirma de ce acei oameni de la tara, care traiesc in aer liber, fac efort fizic zilnic si au la dispozitie alimentele naturale sunt mai sanatosi. Iar la oras prea multi au burtile umflate, diverse boli degenerative, dintii si gingiile in suferinta si multe altele.
Aceasta nu numai pentru ca la oras exista moduri de preparare gresite si ingrediente nepotrivite, adaugate acelor materii prime (alimente) naturale si sanatoase. Desigur, cu o tocanita nu se face primavara, dar reprezinta o buna alegere pentru un mod de alimentatie cat de cat sanatos, fara probleme inutile cu stomacul. In plus, aveti ocazia sa scapati un pic de stres, exersandu-va cunostintele culinare in bucatarie.
Ingrediente pentru tocanita de pui: 1 piept de pui cu os si piele LaProvincia, 1 ardei gras, 1 ceapa rosie, 1 lingura ulei, 1 lingura bulion, ⅓ linguriță cimbru, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 pahar apa, sare, piper. Daca nu folositi chiar exact ingredientele mentionate, nu omiteti faptul ca ceapa şi ardeiul sunt cruciale la tocanita.
Legume si sos
Cei care vor un preparat mai dulce pot pune si morcov ras. Unii le toaca de mana, dar pentru un sos foarte bun se recomanda si folosirea robotului. Jumatate dintre legume le puteţi toca la mana, iar jumatate le dati prin robot. Chiar dacă se spune că nu este sanatos, legumele trebuie calite putin pentru un gust foarte bun. Rosia nu trebuie sa lipseasca nici ea de la tocanita. Nu pasta de rosii, ci rosia! Cel mai bine este sa folositi rosii poaspete. Le opariti, indepărtaţi pielea şi apoi le daţi prin robot. Gustul este cu totul altul.
Un obicei al romanilor este ingrosatul sosurilor. Faina este insa destul de grea la stomac si in plus poate schimba gustul si aspectul. Ar fi bine sa nu fiti adeptii rantasurilor. Daca sunt multe legume sosul se poate ingrosa suficient de la sine. Daca vrem totusi un sos mai gros pentru tocanita de pui putem folosi o linguriţă de amidon. Da acelasi rezultat, nu face cocoloase si nu schimba gustul. Un alt truc in ceea ce priveste carnea este momentul in care punem sare. Se spune ca daca punem spre sfarsit, carnea va fi mai frageda.
Puneti si condimente
Se mai spune de asemenea printre impatimitii domeniului culinar, ca nu exista o tocanita buna fara verdeaţă sau alte condimente. Patrunjelul verde trebuie sa fie nelipsit de la tocanita, de asemenea nu ar strica si putina boia dulce sau iute, după preferinţe. Putin piper este mereu recomandat. Tocanita este foarte buna si cu mamaliga. De asemenea, putem pune in tocanita si ciuperci. In acest caz, se calesc separat si se adauga cu 15 minute inainte de final.
LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.