Principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare la achizitionarea unei prese de dezmembrat cauciucuri

Autor: Revista Caminul

Un produs pe care foarte putini oameni il cunosc in adevaratul sens al cuvantului, presa dezmembrari cauciucuri este un dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din cadrul companiilor care se ocupa cu reciclarea produselor daunatoare naturii. Din pacate, anvelopele nefolosite au ajuns un adevarat pericol pentru ecosistem, drept dovada stau documentarele facute pe aceasta tema si imaginile dezolante cu munti de anvelope pe fundul marilor.

Din fericire, oamenii au inceput sa constientizeze importanta protejarii mediului inconjurator si sa puna accent pe activitea de reciclare. Presele de dezmembrari cauciucuri sunt puternice, au un consum energetic redus, sunt usor si intuitiv de manevrat, necesita o mentenanta minima si sunt ideale pentru societatile comerciale care efectueaza activitati de dezmembrari auto.

De ce trebuie sa iei in calcul achizitionarea unei prese de dezmembrat cauciucuri

Procesul de compactare are loc in cateva zeci de secunde, iar sistemul hidraulic foarte puternic si rapid nu prezinta riscul supraincalzirii utilajului si defectarea rapida a acestuia. Presele de dezmembrari cauciucuri pot fi folosite fara restrictii in cazul oricaror tipuri de anvelope. Avand in vedere ca aceste echipamente de compactare au fost proiectate si testate, beneficiarii pot spune ca au facut alegerea potrivita.

Utilajele de reciclare moderne au rolul de a efectua operatiuni de dezmembrare pe sina de culisare, in conditiile unui sistem de control perfect, ce previne accidentele nedorite din timpul functionarii. Daca nu se respecta regulile de protectia muncii, consecintele sunt grave pentru utilizatori. Siguranta in exploatare este una din principalele caracteristici ale acestui echipament.

Modul de functionare al presei pentru dezmembrari cauciucuri este foarte simplu, similar in cazul tuturor aparatelor prezentate pe site. Prin actionarea manetei mecanice cu ambele maini si prin punerea pneului pe echipamentul de compactare, cilindrii hidraulici sunt actionati, se lungesc simultan pe sinele de ghidare si comprima anvelopa impreuna cu janta, pentru ca la final aceasta sa fie indeparatat fara efort.

Cum alegi cea mai buna presa de dezmembrat cauciucuri

Vulcanizarile si atelierele mecanice trebuie sa ia in calcul achizitionarea unor prese de dezmembrat cauciucuri, echipamente utile, masive, insa destul de costisitoare, investitii care isi merita banii si care se dovedesc indispensabile pentru afacerile ale carui principal domeniu de activitate este cel auto.

Presa de dezmembrat cauciucuri se alege in functie de cat de rapid este procesul de presare, de cat de solida este structura acesteia, de cat de fiabil este echipamentul in sine. Cu alte cuvinte, o astfel de investitie trebuie sa isi dovedeasca inca din primele zile de folosire utilitatea, fara a avea nevoie de ingrijiri speciale si cheltuieli semificiative.

Oferta companiei AWE Compactors acopera o gama larga a nevoilor societatilor comerciale ce isi desfasoara activitatea in domeniul auto. Echipamentele sunt calitative, performante, personalizate, specifice proiectelor importante pe care le au in plan companiile. Nu in ultimul rand, structura preselor este solida, acestea isi indeplinesc fucntiile foarte bine, iar fiabiliattea este ridicata.

Articole relevante