Principalele motive pentru care curățarea mochetei este importantă atât pentru igiena locuinței, cât și pentru sănătatea locatarilor

Autor: Revista Caminul

Principalele motive pentru care curățarea mochetei este importantă atât pentru igiena locuinței, cât și pentru sănătatea locatarilor

Deși poate că nu mai este la modă de câțiva ani, mocheta reprezintă un element foarte important în cadrul companiilor dar și în birouri și în locuințe. Este foarte important ca mocheta, la fel ca și covorul și alte obiecte textile care se pun pe podea să fie curățate cu ajutorul serviciilor asigurate de o firmă de curățenie în București și nu cu soluții găsite pe internet sau cu produse mai mult sau mai puțin profesionale din magazinele de specialitate.

 Acestea nu vor reuși niciodată să curețe în profunzime, iar praful din mochetă se va ridica și poate ajunge până în plămânii sau pe căile respiratorii ale locatarilor. De aceea, specialiștii în medicină recomandă pe cât de des posibil curățarea mochetei cu ajutorul specialistilor.

Top motive pentru care este recomandată folosirea serviciilor de curățenie pentru spălarea și igienizarea mochetelor

Motivele pentru care oamenii ar trebui să apeleze la serviciile de curățare și igienizare a mochetelor din locuință sau din cadrul clădirii în care își desfășoară afacerea, ar trebui să fie lesne de înțeles dar pentru unii încă reprezintă o dilemă. Așadar, se recomandă igienizarea completă a mochetelor pentru că proprietarii câștigă timp prețios, de aceea mochetele ar trebui curățate de către o firmă specializată în curățenie.

 Este nevoie de o perioadă considerabilă de timp pentru a curăța chiar și o mochetă sau un covor mic, iar cu viața aglomerată de zi cu zi este mai mult decât realist faptul că majoritatea oamenilor nu au timp și de această activitate astfel că angajează o firmă profesională pentru spălatul mochetelor. Mochetele sunt prezente atât în spații rezidențiale, cât și în alte spații, reprezentând un element important atât în cadrul unui apartament, unei case, cât și în cadrul sălilor de jocuri de noroc, hotelurilor, spațiilor de birouri, scărilor de acces, spațiilor comerciale, instituțiilor publice și bancare.

De aceea, prezența mochetei în viața oamenilor atât din punct de vedere personal, cât și profesional este încă de actualitate, de aceea mocheta trebuie igienizată în mod corespunzător cu ajutorul unei firme specializate care folosește numai soluții profesionale și aparatură specială.

În caz contrar, mocheta se degradează și emană un miros neplăcut în spațiul de lucru precum și acasă. Folosirea celor mai noi produse și echipamente de curățare reprezintă un alt motiv pentru a apela la o firmă de servicii de curățenie. Reprezentanții acesteia folosesc fi spuma uscată sau spălarea umedă pentru a curăța în profunzime mocheta cu aparatură de ultimă generație și de înaltă calitate, având intervenții și pe timp de noapte.

Astfel, firma de curățenie stă la dispoziția clienților în cazul în care mocheta a suferit încărcări cu apă sau a fost foarte pătată, folosind imediat soluții pentru îndepărtarea petelor de ciocolată, vin cafea, roșii sau chiar guma de mestecat. Serviciile de curățenie sunt comode și facile, iar apelând o firmă specializată, clienții scapă de toată bătaia de cap ce implică spălarea mochetei de către ei înșiși și vor avea rezultate palpabile.

Sănătatea utilizatorilor un alt motiv important pentru a curăța mochetele în profunzime la anumite perioade de timp. A elimina mirosurile neplăcute, petele provenite de la urina animalelor, precum și petele de cafea și de mâncare care generează un miros neplăcut, dar și curățarea mochetei de alergeni, praf și murdărie din fibră care pot determina apariția infecțiilor sau problemelor respiratorii este un motiv suficient de întemeiat pentru a curăța mocheta.

Durată de exploatare crescută a mochetei este obținută prin spălarea și întreținerea regulată a acesteia. Astfel,  durata de viață va crește semnificativ, de asemenea aspectul întregi locuințe sau încăperi va fi mult schimbat, iar obiceiul folosirii unor produse de curățare din comerț care pot chiar distruge mocheta și au prețuri destul de ridicate va fi eliminat.

Articole relevante