Reteta de rulada din piept de pui

Autor: Revista Caminul

Una dintre cele mai usor de preparat si mai gutoase si sanatoase retete din piept de pui este rulada de piept de pui, un preparat perfect pentru un aperitiv sau chiar pentru un fel principal. Acest aperitiv, potrivit pentru fi servit la orice petrecere, atat la petrecerile de copii, cat si la petrecerile de adulti este usor de preparat daca gospodinele cunosc cantitatile exacte.

Desi pe internet si in cartile de bucate exista numeroase retete de rulade din piept de pui, urmatoarea reteta prezentata este perfecta, deoarece cantitatile se pot adapta usor si gustul este deosebit.

Ingrediente necesare pentru rulada din piept de pui si mod de preparare

Pentru o rulada din piept de pui suficienta pentru toti invitatii, sunt necesare urmatoarele ingrediente: doua bucati de piept de pui cu os La Provincia, 12 felii de sunca de Praga, 7 oua, 2 linguri de miere, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper si un pahar de vin alb demisec.

Rulada din piept de pui este un aperitiv foarte apreciat atat de adulti, cat si de copii, care se prepara rapid si simplu. In primul rand, ouale se fierb la foc mic, se racesc si se decojesc, dupa care se taie rondele. Se ia pieptul de pui si se desprinde carnea de pe os. Se bat bucatelele de piept de pui cu un ciocan de bucatarie. Se taie marginile bucatilor de piept de pui asa incat sa iasa fasii.

Fasiile de piept de pui se condimenteaza cu cimbrul, boiaua, sarea si piperul si deasupra se pun feliile de sunca de Praga, rondelele de ou si se ruleaza in asa fel incat sa se obtina doua aperitive. Rulada de piept de pui se leaga pe lung si pe lat cu ata alimentara si se introduce la cuptor in folie de aluminiu, unde se lasa la 180 de grade timp de jumatate de ora.

Spre final, rulada se scoate din cuptor si se desprinde folia de aluminiu, se ung bucatile de rulada cu miere, se stropesc cu vin alb demisec si se mai adauga putina apa. Rulada se introduce la cuptor inca jumatate de ora si se stropeste o data la 10 minute cu sosul scurs in tava. Cand se rumeneste, rulada este gata de servit, nu inainte de a scoate ata cu care a fost legata.

De ce este rulada de piept de pui preferata gospodinelor si a maestrilor bucatari ca aperitiv?

Rulada din piept de pui este o reteta usor de pus in practica, pentru care sunt necesare putine ingrediente. Este o reteta destul de ieftina, care nu necesita atentie decat in cazul catorva etape. Procesul este simplu, ustensilele necesare sunt: ciocan de bucatarie, tocator de lemn, cratita, cutit, ata alimentara si tava de cuptor.

Timpul de preparare al ruladei din piept de pui este de maximum 60 de minute, iar pentru decor se poate folosi patrunjel proaspat. Acest preparat poate fi consumat atat rece, cat si cald, cu garnitura de salata verde, cu un amestec de legume sau cu salata de varza proaspata.

Un preparat perfect pentru orice petrecere, rulada din piept de pui este o reteta foarte permisiva, care lasa gospodinele sa se „joace” cu ingredientele.

Articole relevante