Scaune de masă pentru bebe: cum alegi modelul potrivit pentru copilul tău

Autor: Revista Caminul

Odată cu pregătirile pentru diversificare, părinții încep să caute cel mai important obiect: scaunul de masă pentru bebe. Având în vedere că noua piesă va fi folosită o perioadă mai lungă, trebuie aleasă cu atenție, ținând cont de principalele criterii de selecție.

Dacă ești la prima experiență de acest fel, cu siguranță ai o mulțime de întrebări, însă nu îți face griji fiindcă vei găsi răspunsul la toate în rândurile următoare.

Confortul copilului, primul criteriu de care să ții cont

Confortul și stabilitatea copilului sunt primele criterii de care să ții cont atunci când cumperi scaunul de masă. Probabil că, la început, te vor atrage anumite culori ori detalii de design, însă ceea ce contează cu adevărat este ca cel mic să se simtă bine atunci când stă la masă.

Înainte de achiziție, verifică dacă scaunul poate fi răsturnat ușor, dacă are o bază stabilă, astfel încât cel mic să fie în siguranță atât când se află lângă el, cât și când stă pe el.

Acordă atenție și materialului din care este confecționat materialul scaunului și al spătarului. Cele cu materiale textile detașabile sunt o investiție bine-venită fiindcă pot fi scoase cu ușurință și spălate de fiecare dată când se murdăresc, lucru care se va întâmpla des.

Nevoile familiei, importante când alegi scaunul de masă pentru bebe

Scaunele de masă pentru bebe trebuie să se plieze pe nevoile familiei. De aceea nu întotdeauna ceea ce cumpără rudele ori prietenii este potrivit și pentru voi. În cazul în care dacă nu ai un spațiu generos în casă, îți va prinde bine o piesă care poate fi rabatată și depozitată. În plus, este și ușor de transportat în momentele când pleci în călătorie ori când îl duci pe cel mic la bunici.

Scaunele de masă reglabile pentru bebe, o investiție pe termen lung

Scaunele de masă pentru bebe care se pot ajusta se adaptează cu ușurință fiecărei etape de creștere a copilului. Principalul avantaj al acestor produse este că pot fi folosite o perioadă mai lungă. Există modele care permit reglarea spătarului, a suportului pentru picioare și a înălțimii.

Alte informații cărora părinții trebuie să le acorde atenție sunt dotările suplimentare pe care le au scaunele de masă pentru bebe. De exemplu, unele produse au incluse jucării care îl vor ține ocupat pe cel mic. Suportul pentru picioare este alt element util fiindcă îi va oferi un sprijin suplimentar celui mic.

Sursa foto: Unsplash.com

Articole relevante