Scule și unelte care NU ar trebui să lipsească din trusa unui meșter

Autor: Revista Caminul

Orice meșter, fie că este începător ori profesionist, are nevoie de o trusă de scule complet utilată atât pentru casa lui, cât și pentru meseria pe care o practică. Acestea te ajută să repari rapid, să montezi piese, să decorezi și să amenajezi. Fii pregătit cu sculele și uneltele necesare, infiderent de intervenția pe care trebuie să o faci. 

Iată în continuare ce scule și unelte nu ar trebui să lipsească din trusa unui meșter. 

Bormașina, o sculă multifuncțională

Bormașina este una dintrele cele mai utile scule din trusa unui meșter fiindcă se poate folosi într-o mulțime de situații. De la montarea mobilierului până la agățarea unui tablou în perete, bormașina este aliatul de care ai nevoie. Dacă te numeri printre meșterii de mobilier, atunci cu siguranță nu ar trebui să îți lipsească de pe masa de lucru.

Mulți specialiști investesc în bormașina cu percuție fiindcă poate fi utilizată și pentru a da găuri în beton dur. Bormașina cu percuție Bosch GSB 13 este dotată cu sistem electronic pentru controlul turațiilor în funcție de presiunea de apăsare asupra butonului de comandă. Acest set este alcătuit dintr-o valiză profesională, mâner suplimentar și limitator de reglare a adâncimii. 

Ciocanul, cel mai bun prieten al meșterilor

Încă din cele mai vechi timpuri, ciocanul s-a dovedit a fi un real ajutor într-o gospodărie. Nu trebuie să ai experiență mare în domeniu pentru a-l folosi. Oamenii apelează la el pentru a bate cuie ori a îndrepta un raft ori o tablă. Pentru lucrările de tâmplărie este recomandat un model de ciocan prevazut cu un capăt special pentru scos cuie. 

Patentul, unealta care nu lipsește din nicio casă

Dacă patenul este considerat unealta care nu lipsește din nicio casă, cu siguranță ar trebui să se regăsească și în trusa unui meșter. Poate fi utilizat pentru a scoate cuie, a îndoi o sârmă și în multe alte situații. 

Șurubelnița electrică, cel mai folosit intrument de bricolaj

De la reparații de tot felul până la asamblări, șurubelnița rezolvă orice situație. Modelele clasice nu lipsesc din nicio locuință, însă cele electrice sunt indicate în mod special pentru meșteri, mai ales dacă lucrează în domeniul bricolajului. Este rapidă, poate trece de la înșurubat la deșurubat printr-un simplu buton. Nu necesită un efort mare de utilizare și vine la pachet cu mai multe capete ce pot fi schimbate ușor. Mai mult de atât, șurubelnița electrică are acumulator, iar bateria este rezistentă așa că o poți lua cu tine oriunde fără să îți faci probleme. 

Setul de chei, printre dotările de bază ale unui meșter

Pentru reglarea piulițelor de diferite mărimi vei avea nevoie de un set de chei fixe. Acestea nu trebuie să îți lipsească din trusa de scule niciodată. De asemenea, mai poți dota trusa cu o cheie franceză dacă lucrezi cu instalații sanitare. Fii pregătit oricând pentru orice proiect!

Mașina de găurit și înfiletat, un aliat modern

Mașinile electrice câștigă tot mai mult teren în fața uneltelor și sculelor clasice, grație beneficiilor multiple pe care le oferă. O mașină de găurit și înfiletat este multifuncțională în amenajările interioare și extrem de rapidă, astfel că merită să faci această investiție. Atunci când o alegi, ține cont de următoarele criterii: puterea, turația, tipul de alimentare, greutatea și accesoriile cu care este dotată. 

Alege-ți sculele și uneltele de pe mam-bricolaj.ro și dă startul unor noi proiecte de amenajări interioare. Când ții în mâini aliații potriviți, totul decurge perfect.

Articole relevante