Cum sa iti creezi dormitorul visat cu ajutorul elementelor decorative?

Autor: Revista Caminul

Cum sa iti creezi dormitorul visat cu ajutorul elementelor decorative?

Dormitorul este locul din casa in care linistea, pacea si relaxarea trebuie sa fie cuvinte de ordine, astfel incat acesta sa poata oferi atmosfera necesara pentru o odihna de calitate. 

Oricine stie ca elementele esentiale pentru un dormitor sunt patul, un sifonier sau un mobilier folosit pentru depozitare, noptiere si comoda. Cu aceste piese de mobilier, chiar si un dormitor mare poate fi complet. 

Dar pentru ca acesta sa aiba o aspect deosebit, sa fie personalizat si sa poata oferi celor care il folosesc senzatia de confort si relaxare, sunt nevoie si cateva elemente decorative, acestea avand rolul de a crea un design deosebit si la moda. 

Ce corpuri de iluminat sa alegi pentru dormitor? 

Primul aspect de care ar trebui sa tina cont oameni in amenajarea dormitorului este modul in care este aranjat mobilierul, astfel incat accesul la acesta sa se faca foarte usor. In plus, dimensiunile acestora trebuie sa fie adaptate dimensiunii dormitorului pentru a se putea crea atmosfera dorita. 

Dar un aspect la fel de importanta este si modul de iluminare al acestuia. Pentru acest lucru, oamenii trebuie sa acorde atentie alegerii corpurilor de iluminat pe care le vor folosi pentru dormitor. 

Astfel, confortul va fi unul sporit daca oamenii vor opta pentru iluminarea camerei in straturi, adica sa existe o sursa de iluminat principala, care de regula este o plafoniera sau o lustra, si o sursa de iluminat decorativa, reprezentata de veioze sau lampadare, iar in caz de nevoie, o sursa de iluminat de lucru, care ar trebui sa fie langa zona de lucru, fie ca este birou sau chiar pat. 

Daca dimensiunile unui dormitor nu permit integrarea unui numar foarte mare de elemente, lumina principala si cea decorativa sunt suficiente pentru a oferi necesarul de lumina in diferite situatii: pentru o lumina mai puternica, poate fi folosita lumin principala, iar pentru una difuza, veiozele sunt foarte eficiente. 

Ce elemente decorative transforma un dormitor obisnuit intr-unul frumos si relaxant? 

Obiectele de decor au si ele un rol foarte important in crearea unei atmosfere aparte si placute in orice loc din casa, chiar si in dormitor. De aceea, elementele textile sunt un obiecte care nu ar trebui sa lipseasca din decorarea unui dormitor, acestea avand rolul de a oferi senzatia de confort specifica acestei camere. 

Astfel ca alegerea unor perdele si draperii lungi si in culori calde va oferi eleganta si lumina incaperii, iar covorul va completa aspectul relaxant si confortabil al dormitorului. Chiar si lenjeria de pat are o influenta asupra starii oamenilor, alegerea unor cu modelele preferate fiind un aspect foarte important. 

De asemenea, peretii pot fi vopsiti intr-o culoare calda sau se poate folosi un tapet cu un model deosebit, care are si rol decorativ. Micile accesorii decorative au si ele un impact destul de puternic asupra modului in care va arata designul final al dormitorului, motiv pentru care este necesar ca oamenii sa isi aleaga accesorii care sa avantajeze dormitorul pe care il au. 

In concluzie, fiecare element folosit pentru amenajarea si decorarea unei camere are rolul si importanta lui, fiind necesar ca toate sa faca parte dintr-un cadru unitar.  

Articole relevante