Avantajele si dezavantajele utilizarii pieselor de schimb

Autor: Revista Caminul

O piesa refabricata este o piesa originala uzata care a fost dezasamblata si fiecare componenta uzata a carei componenta a fost inlocuita. Nu trebuie confundat cu o piesa renovata sau reconditionata. O piesa refabricata va fi curatata si unele dintre componentele sale vor fi inlocuite. In ceea ce priveste calitatea si robustetea, o piesa refabricata este echivalenta cu o piesa noua. Aceasta inseamna ca multe piese de schimb pentru combine vor fi la fel de fiabile ca o piesa noua.

Exista multe motive pentru care ar trebui sa iei in considerare utilizarea pieselor de schimb, dar sa incepem cu cel mai evident si important dintre toate: durabilitatea.

Durabilitate

Remanufacturarea contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de CO² si ofera, de asemenea, consumatorilor finali o modalitate economica si sigura de a-si intretine vehiculul. Potrivit Circulate, o organizatie care face cercetari privind sustenabilitatea, reconditionarea unei piese foloseste cu 80% mai putina energie decat fabricarea unei piese noi. Remanufacturarea pastreaza, de asemenea, materii prime valoroase, cum ar fi otelul, aluminiul si cuprul.

Managementul uzurii

Renovarea promoveaza, de asemenea, sustenabilitatea, deoarece permite vehiculelor existente pe benzina si diesel sa functioneze mai mult pana cand sosesc vehiculele electrice, ceea ce inseamna ca este mai putina nevoie de a produce altele noi

In industria de remanufactura, instrumentele de management al uzurii monitorizeaza ciclul de viata al componentelor. Daca un producator de componente constata ca nu este viabil din punct de vedere economic sa continue fabricarea unei componente, deseori emite o „instiintare privind ultima achizitie”. 

Acest lucru le permite clientilor sa stie ca fabricarea acelei componente particulare va fi in curand eliminata. Clientii au apoi un timp limitat pentru a cumpara aceasta piesa. Daca o componenta din lista „ultimei achizitii” este esentiala pentru acel client, atunci acesta poate achizitiona componente in vrac pentru a acoperi intretinerea viitoare.

Odata cu o flota de vehicule invechita, multe piese de reparare devin invechite, remanufacturarea este adesea singura modalitate de a repara vehiculele vechi. 

Economie

Este, de asemenea, economic; chiar daca piese noi sunt inca disponibile, productia lor poate fi costisitoare. In comparatie cu volumele mari cerute de producatori, numarul de piese necesare pietei de schimb auto este mult mai mic, rezultand o productie de serie scazuta si, ca urmare, costuri de fabricatie mai mari. 

Deci, daca doresti sa economisesti pana la douazeci si cinci de procente la o noua piesa de schimb si sa ajuti mediul inconjurator reducand utilizarea materiilor prime, atunci arunca o privire la piesele de schimb pentru combine.

Pe scurt, remanufacturarea ofera o eficienta mai mare si utilizeaza mai putine resurse, mentinand in acelasi timp cele mai inalte standarde de performanta. Ofera un lant de aprovizionare durabil pentru piesele invechite, ajutandu-te sa eviti problemele cu piesele care au devenit invechite.

Articole relevante